in ,

Már csak egy kávét és egy szivart kérek – Baloldali pártok: egyre távolabb a megállapodás

Kár…örvendek. :D

A Botka László visszalépését követő lelkesedés után megtorpantak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Demokratikus Koalíció (DK) közötti tárgyalások. A szocialista elnökségből származó forrásaink beszámolói szerint, bár a nemrég megindult egyeztetések folyamatosan, több szinten zajlanak, egyelőre nem sikerült dűlőre jutni sem az egyéni jelöltek, sem a közös lista, sem a közös miniszterelnök-jelölt kérdésében. Az MSZP továbbra is közös listát szeretne, és mivel a szegedi polgármester bukása után úgy döntöttek, hogy nem állítanak saját kormányfőaspiránst, Balázs Péter, a Bajnai-kormány volt külügyminisztere elfogadható közös jelölt lenne számukra.

Ugyan Balázs Péter nemrég még cáfolta, hogy kapott volna ilyen felkérést, tegnap a Hír TV-ben már arról beszélt, hogy kész elvállalni a megméretést egy választási szövetség vagy párt élén. Szerinte ehhez az ellenzéki politikusoknak ki kellene békülniük egymással, és létrehozni egy olyan egységkormányt, amely le tudná váltani Orbán Viktort, illetve az általa vezetett kormányt.

Mindeközben Gyurcsány Ferenc is arról beszélt az ATV-nek, hogy csak az egyéni választókerületekben akarnak a szocialistákkal megállapodni, közös listáról és közös miniszterelnök-jelöltről azonban nem. A DK elnöke kitért arra, hogy „ahogy a jobboldalon is lett – nyilván más okok miatt –, úgy lassabban és bonyolultabban, de ezen oldal demokratikus erői­nek is az egységesülés lesz a sorsa”.

(Bákonyi Ádám, magyaridok.hu)

Kalózok raboltak el egy magyart Nigériában – TEK-esek, légyszi hozzátok haza magyar honfitársunkat!

Nem állt be a Jobbik mögé! KÖSZÖNJÜK! Morvai: Meg kell gátolni, hogy Sorosék terve megvalósuljon