in ,

Kalózok raboltak el egy magyart Nigériában – TEK-esek, légyszi hozzátok haza magyar honfitársunkat!

Remélem sikerül kimenteni!!

A helyi és a német hatóságok megerősítették, hogy egy magyart is elraboltak a nigériai kalózok – közölte tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón. A minisztérium minden konzuli és diplomáciai eszközt felhasználva, a Terrorelhárítási Központtal (TEK) együttműködve dolgozik az ügy megoldásán – mondta a miniszter, aki nem kívánt arra a kérdésre válaszolni, hogy hajlandó lenne-e a kalózoknak váltságdíjat fizetni a magyar kormány.

A TEK főigazgatója a túszejtés kapcsán elrendelte a vonatkozó protokollintézkedések bevezetését. Közleménye szerint a TEK válságközpontja megkezdte a működést, és felvették a kapcsolatot a külföldi partnerszolgálatokkal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Konzuli Szolgálat illetékeseivel is. Jelenleg információkat gyűjtenek a történtekről.
A TEK – a hatályos nemzetközi normák betartásával – közreműködik a bajba jutott magyar állampolgárok mentésében, a Magyarország területén kívül közvetlenül fenyegető háborús cselekmények, fegyveres konfliktusok, valamint terrorista és túszejtő akciók esetén – olvasható a szervezet közleményében.

A Reuters brit hírügynökség számolt be arról, hogy hat embert raboltak el egy német konténerhajóról Nigéria partjainál. A hajót üzemeltető, hamburgi székhelyű Peter Doehle Schiffarhrts KG szóvivője azt közölte, hogy kalózok támadták meg a hajót szombaton kora reggel, amikor Nigéria egyik kikötőjéhez közelített, és hat embert magukkal hurcoltak a legénységből. Az emberrablók fogva tartják őket Nigériában. A hajótársaság szóvivője csak annyit mondott, hogy németek nem voltak az elhurcoltak között, a Reuters az érintett országok hatóságaitól azonban megtudta, hogy négy Fülöp-szigeteki, egy ukrán és egy magyar állampolgárról van szó. Egyelőre még nincs kapcsolat az emberrablókkal, a hajó a maradék – 12 tagú – legénységgel elhajózott Nigéria közeléből – tette hozzá.

(magyaridok.hu)

Vajon a CIA miért tiltakozik? – Fény derülhet a Kennedy rejtélyre!

Már csak egy kávét és egy szivart kérek – Baloldali pártok: egyre távolabb a megállapodás