in

Lopós Feri – Ügyészségi vizsgálat indulhat Gyurcsány ellen

Ügyészségi vizsgálat indulhat Gyurcsány ellen?

Költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt indíthat nyomozást az ügyészség Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Ausztriában elhelyezett, 150 milliós vagyona ügyében, amit a DK elnöke a Magyar Idők csütörtöki cikke szerint elfelejtett megemlíteni a vagyonnyilatkozatában – értesült a PestiSrácok.hu.

Költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználásnak gyanúja miatt tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) Gyurcsány Ferenc állítólagos osztrák bankszámlája ügyében Tényi István – tudta meg a PestiSrácok.hu. A portálunk birtokába jutott feljelentésben Tényi felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adhatott le az Országgyűlésnek, mivel a volt miniszterelnök az okiratban nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, ami egy nevén lévő osztrák bankszámlán van elhelyezve. 

Tényi – utalva a hírt elsőként közlő Magyar Idők cikkére – azt is megemlíti, hogy a Schoellerbank AG egy exkluzív, magánkézben lévő pénzintézet, amely 1833 óta működik a Lajtán túl, és büszkén hirdeti magáról, hogy a Handelsblatt felmérésén sorozatban hatodik alkalommal választották meg Ausztria legjobb elitbankjának. Gyurcsány közzétett, 2017-es vagyonnyilatkozatában bruttó 747 878 forintos képviselői tiszteletdíján felül csak a családi vállalkozástól, az Altus Portfólió Kft.-től származó nem egészen 223 millió forint osztalékot tüntette fel rendszeres vagy eseti jövedelemként – áll a feljelentésben.

TÉNYI ÜGYÉSZSÉGI VIZSGÁLATOT KÉR GYURCSÁNY ELLEN

Tényi szerint mindezek miatt fennállhat a költségvetési csalás és a hamis magánokirat felhasználásának gyanúja, ezért arra kérte az illetékességgel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF), hogy vizsgálja ki az ügyet és rendeljen el feljelentés-kiegészítést, ami alapján dönteni lehet a nyomozás megindításáról, vagy a feljelentés elutasításáról.  Gyurcsány egyébként  továbbra is azt állítja, hogy vagyonnyilatkozata „minden elemében pontos” és csupán lejáratókampány zajlik ellene.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

(forrás: Pámer Dávid, pestisracok.hu)

Zárják ki az MSZP-ből Simon Józsefet, aki egy Orbán Viktort főbe lőve ábrázoló képet tett közzé!

Ha nem lenne a kerítés, ezrével jönnének az illegális migránsok