in ,

Ha nem lenne a kerítés, ezrével jönnének az illegális migránsok

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint ha nem lenne a kerítés, Magyarország ugyanazt tapasztalná meg, mint 2015-ben: ezrével jönnének az illegális migránsok

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint ha nem lenne a kerítés, Magyarország ugyanazt tapasztalná meg, mint 2015-ben: ezrével jönnének az illegális migránsok. Kovács Zoltánt arról kérdezték csütörtökön az M1 aktuális csatornán, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján a határzár menti hőkamerák felvételeinek nyilvánosságra hozatalát kérte a belügyminisztertől.

Lázár János – helyszíni tapasztalatairól beszámolva – azt mondta:

napi szinten 2-3 óránként próbálják illegális bevándorlók átvágni a határkerítést hidegvágókkal”.

Kovács Zoltán közölte: a rendőrségnek meg kell vizsgálnia, hogy sért-e bármilyen adatvédelmi vagy személyiségi jogi elvet, hogy időről időre megmutassák, mi történik a magyar-szerb, tehát az európai uniós határon. Úgy fogalmazott: 2015-höz képest távolabbivá válik az a kihívás, amellyel a határt őrző rendőröknek és katonáknak meg kell küzdeniük; “hát hadd lássa ország-világ”, hogy mi történik ott éjszakánként.

Hozzátette,

a nyomás, a kísérletek száma nem csökken; ha nem lenne a kerítés, Magyarország ugyanazt tapasztalná meg, mint 2015-ben”,

tehát nemcsak “napi tucatnyi vagy száz” ember kísérletezne, hanem folyamatosan, ezrével jönnének az illegális migránsok”.

MTI; Fotó: PS/HPGY

(forrás:pestisracok.hu)

Lopós Feri – Ügyészségi vizsgálat indulhat Gyurcsány ellen

Továbbra sem stadion! – Észak-Magyarországon is indul az útfelújítási program