in ,

LMP-s Agyhalál – Elhunytak aláírásával adták le az LMP-s Ikotity István ajánlásait

Már elhunyt választópolgárok aláírásaival adták le az LMP-s Ikotity István képviselői ajánlásait Baján

Már elhunyt választópolgárok aláírásaival adták le az LMP-s Ikotity István képviselői ajánlásait Baján, a nyomozóhatóság pedig a párt öt ajánlóívét is lefoglalta, miután azon olyanok neve is szerepelt, akik állításuk szerint nem is írtak alá az LMP-nek – olvasható az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság március 26-i bajai ülésének jegyzőkönyvében. A testület szerint az LMP és Ikotity István “támogatói” között olyanok szerepelnek, akik nem is írták alá az ajánlóívet, de korábban elhunyt választópolgárok adatai is feltűntek a dokumentumon.  

A Bács-Kiskun megyei Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság legutóbbi üléséről készült jegyzőkönyvben olvasható Papp Zoltán OEVI vezető beszámolója, amelyben kifejti: nap mint nap érkeznek választópolgárok leellenőrizni, hogy szerepelnek-e bármely jelölt ajánlóívén, ugyanis nem egyszer fordult már elő, hogy több helyen is szerepelt a nevük hamisan, tekintve, hogy a választópolgár alá sem írta az adott ívet.

 

 

Itt is volt olyan választópolgár, akinek az ajánlása több ajánlóíven is szerepelt. A nyomozóhatóság elvitt a Lehet Más a Politika jelölő szervezet ajánlóíveiből 5 db-ot, mivel volt egy választópolgár, aki érdeklődött és az ajánlása az LMP ajánlóívén szerepelt, de azt az érintett közölte, hogy nem ajánlott senkit és az ajánlása megtekintését követően azt nem ismerte el sajátjának. Ugyanakkor itt is találtak olyan választópolgárokat, akik korábban elhaláloztak, azonban az ajánlásuk szerepel az LMP ajánlóívein.”

Az alábbi PDF fájlban az LMP-ről szóló részt a 8.oldalon olvashatják:

Letöltés (PDF, Ismeretlen)

Eszerint Ikotity István és az LMP támogatói között olyanok szerepelnek, akik nem is írták alá az ajánlást. Sőt, a képviselő és segítői halottak aláírását is képesek voltak megszerezni Ikotity számára.

A helyi Súgópárti Hírek felkereste ez ügyben Ikotityot, aki érdemleges magyarázat híján támadással védekezett:

“Nem kizárt, hogy fideszes provokációról van szó, mivel az országban már több helyen előfordult hasonló eset.”

Vezető fotó: MTI/Kovács Attila
(Ambrus Petra, pestisracok.hu)

Tarlós: Az igazi tét hazánk kultúrája és identitása

LEBUKÁS – Transzvesztitabárba járt Vona Gábor