in , ,

LIBSI POFÁRAESÉS – Sikertelenül próbálták bírálni Orbán Viktort

Anna Maria Corazza Bildt vádaskodásainak hitelességéről mindent elmond, hogy az a mondat, amelyre cikkét alapozza, el sem hangzott Orbán Viktortól

Anna Maria Corazza Bildt vádaskodásainak hitelességéről mindent elmond, hogy az a mondat, amelyre cikkét alapozza, el sem hangzott Orbán Viktortól – reagált pénteken Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az Európai Néppárt (EPP) nemek közti egyenlőség bizottságának alelnöke a Politico című lapban megjelent, a magyar miniszterelnököt kritizáló írására.
Anna Maria Corazza Bildt cikke szerint Orbán Viktor átlépett egy határt, amikor a nagy német államférfi, Helmut Kohl örökségét felidéző eseményen azt állította, hogy „Magyarország illiberális demokráciamodellje hajtóerőt jelent majd Európa és az EPP megújítására”.

Orbán Viktor júniusban a Budapesti Európa-beszéd címmel rendezett konferencián szólalt fel a magyar fővárosban, az eseményt Helmut Kohl egykori német kancellár halálának évfordulóján tartották meg. Itt egyebek között arról beszélt a miniszterelnök, hogy erős Európához erős nemzetállamokra van szükség.

Hangsúlyozta: Magyarország több területen is fel tudja ajánlani segítségét a közös európai politikához, így jó példát tud mutatni a gazdasági reformok terén és segítséget tud nyújtani a migránsok hazaszállításához.

Hozzátette: noha az Európai Néppárt vezetői követtek el hibákat „a mi rovásunkra”, a Fidesz kitart a pártcsalád és Helmut Kohl eszméi mellett; „dezertálás helyett inkább vállaljuk a nehezebb feladatot: újítsuk meg az Európai Néppártot, és segítsünk abban, hogy visszataláljon kereszténydemokrata gyökereihez”.

MTI

(forrás:www.echotv.hu)

NEM STADION! – További milliárdokat hoz Magyarországra a BMW

Szikszai Péter: liberális rémhírkeltés, hogy háborúban áll Hír TV és az Echo TV