in

Szikszai Péter: liberális rémhírkeltés, hogy háborúban áll Hír TV és az Echo TV

Az ismert balliberális irányultságú szerkesztők, műsorvezetők elbocsátásán kívül tízen mondtak fel és tizenkét műsort szüntettek meg szerda óta a Hír TV-nél

Az ismert balliberális irányultságú szerkesztők, műsorvezetők elbocsátásán kívül tízen mondtak fel és tizenkét műsort szüntettek meg szerda óta a Hír TV-nél. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes a Magyar Időkben szombaton megjelent interjújában arról is beszélt: Harry Potter-es fantasy, hogy a Hír TV és az Echo TV között ellenséges viszony alakult volna ki. A régi-új vezetőség célja a televízió stabilizálása, az ott dolgozó majdnem háromszáz ember munkahelyének biztosítása.

 

 

A Hír TV munkatársai az elmúlt három és fél évben nagyrészt kicserélődtek; akik látványosan nem a jobboldali médiához kötődtek, azoktól az első körben megváltak – nyilatkozta a Magyar Időknek Szikszai Péter, felsorolva a neveket: Bodacz Balázs, György Zsombor, Kálmán Olga, Csintalan Sándor, Lampé Ágnes, Teszári Nóra, Hegedűs Szabolcs.

A televízió vezérigazgató-helyettese azt is elmondta: a többi kollégát megkérdezték, hogy akarnak-e egy olyan Hír TV-ben dolgozni, ahol a 2015. február előtti irányultságot állítják vissza, és szerda óta tíz ember mondott fel, kulturáltan, súrlódásoktól mentesen. Van, aki harminc nap felmondási idővel fog távozni, van, aki azonnali hatállyal.

Tizenkét műsort szüntettünk meg, emblematikus adásokat, a helyükre igyekszünk új embereket hozni, ilyen például Földi-Kovács Andrea, aki most az Echo TV-től tért vissza a csatornához – sorolta a változásokat Szikszai, aki hozzátette:szimbolikus jelentőségű, hogy Kálmán Olga távozásával párhuzamosan Földi-Kovács Andrea visszatért, mivel ő volt az első, aki a G-napot követően felmondott.

 

Arról, hogy az Index szerint a Hír TV és az Echo TV között ellenséges viszony alakult volna ki az elmúlt napokban, a vezérigazgató-helyettes azt mondta: Harry Potter-es fantasy. A liberális sajtó szeretne egymásra haragítani bennünket, ami elég nehéz, hiszen éppen hogy jó a kapcsolat, az Echo TV segíti ki a Hír TV-t, és ezért mi köszönettel tartozunk. A két menedzsment napi kapcsolatban van egymással, a kollégák átdolgoznak, a társcsatornától híradós felvételeket is kapunk – fejtette ki Szikszai Péter, aki kijelentette: ez most nem a rivalizálás ideje.

A Hír TV műsorainak átvétel előtti állapota és azok átpozicionálása kapcsán megjegyezte: a hírműsorokat nem a kritika, a valós problémákra való rámutatás, a kormányzati munka ellenőrzésének szándéka jellemezte, hanem szabad szájú, mértéktelen gyűlölet, a tények torzítása, ami minden volt, csak nem objektív újságírás.  A tematikát, a nyelvezetet és az irányultságot kell megváltoztatni, a kekeckedő, aljas hírszerkesztésnek nincs helye – szögezte le. Arról, hogy mikor éri el a csatorna az egykori, 2015 előtti, illetve az Echo TV jelenleg is meglévő színvonalát, Szikszai úgy nyilatkozott: nem lehet három év rombolását néhány nap alatt jóvá-tenni, ez egy hosszabb folyamat lesz.

Forrás: Magyar Idők. Fotó: Magyar Idők/Kurucz Árpád

(forrás:pestisracok.hu)

LIBSI POFÁRAESÉS – Sikertelenül próbálták bírálni Orbán Viktort

Amikor Simicska mindenkit kib@szott az nem fájt a újságíró szövetségnek