in ,

Lemondásra szólították föl a sarló-kalapáccsal poénkodó, csecsemőfejű Kész Zoltánt

Visszataszító egy alak

hnn

Lemondásra szólították föl a sarló-kalapáccsal poénkodó, infantilis Kész Zoltánt

Nincs helye a közéletben, pláne nem országgyűlési képviselőként annak, aki a kommunista rezsim rémtettein, a kommunista diktatúra áldozatain élcelődik – állítják az 1956-os forradalom és annak hősei emlékét őrző szervezetek. A PestiSrácok.hu csütörtökön szúrta ki Kész Zoltán ultraliberális, baloldal által támogatott veszprémi képviselő elképesztő Facebook-posztját, amelyben cirill betűkkel firkálta tele az Orbán Viktor által kiküldött támogatói csekket, amire egy sarló-kalapácsos motívumot is rajzolt. A Pofosz Veszprém megyei elnöke, a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetségének elnöke és a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének elnöke is úgy nyilatkozott portálunknak, hogy nem elegendő a felelőtlenül megosztott ostoba bejegyzés törlése, Kész Zoltánnak vállalnia kell tette következményeit, és le kell mondania mandátumáról.

Hatalmas felháborodást váltott ki a kommunista diktatúra áldozatai és a meghurcoltak leszármazottai körében Kész Zoltán veszprémi álfüggetlen liberális parlamenti képviselő szánalmas poénkodása, amelyről portálunk még csütörtökön írt. A Magyar Politikai Foglyok Szövetségének (Pofosz) Veszprém megyei elnöke kereste meg elsőként szerkesztőségünket. Fajd Ernő azt mondta, ismerősei értesítették arról, hogyan nyilvánult meg a veszprémi képviselő az interneten.

Mint mondta, egy történelmet ismerő, jóérzésű embernek, ha csak meglátja a sarló-kalapács szimbólumot, azonnal összeugrik a gyomra és eszébe jutnak az elhurcoltak, megkínzottak, vagy kivégzett mártírok, akik közül az egyik legismertebb Brusznyai Árpád Veszprémben tanított, megakadályozta, hogy vér folyjon a város utcáin, mégis kivégezték. Fajd Ernő portálunknak úgy fogalmazott:

Én tanítottam Brusznyai Árpádot, akire mindig büszke voltam. Vajon egy Kész Zoltánnak van fogalma arról, hogy a paraszti és munkásosztályból, akiket ez a jelkép, a sarló és a kalapács szimbolizál, hány embert hurcoltak meg, tettek tönkre a kommunista rezsim idején, akár csak itt Veszprém városában? 

Fajd Ernő, a Pofosz Veszprém megyei elnöke tanította Brusznyai Árpádot, Veszprém 56-os hősét.

A POFOSZ Veszprém megyei elnöke szerint amikor valaki meggondolatlanul, a kommunista diktatúra tiltott önkényuralmi jelképét rajzolgatja, és ezt használja fel öncélúan politikai üzenete becstelen eszközeként, akkor mindazokon tapos egyet, akik megélték a rendszerváltás előtti sötét időket. Ostoba viccével mit üzen? Talán félelmet akar bennünk kelteni, hogy majd úgy járunk, mint a kommunista rezsim áldozatai? – tette fel a kérdést Fajd Ernő. 

AZ UTOLSÓ HALÁLRA ÍTÉLT POLITIKAI FOGOLY VÁROSÁBAN EZ A TETT TÖBB MINT SZÉGYEN!

Ezt már Pintér Kornél, a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetségének elnöke mondta, aki szerint a büntetőjogban is szankcionált módon használta Kész Zoltán a tiltott önkényuralmi jelképet. Mint fogalmazott:

A sarló-kalapács szimbólum igézetében a világon százmillió embert meggyilkoltak. Több száz millió embert tönkretettek. Egzisztenciák százmillióit tették lehetetlenné. És akkor jön egy magát függetlennek mondó országgyűlési képviselő, aki tisztában van a következményeivel, hogy amit tesz, az erkölcsileg, sőt büntetőjogilag is elfogadhatatlan, és ezzel meggyalázza magyar emberek százezreinek érzékenységét.

Brusznyai Árpád emléktáblája a veszprémi várban

Hozzátette, az időzítés is rendkívül sajnálatos hiszen éppen a pénteki napon temették el bajtársukat, Magyar Pált, akit 1952 júliusában 3 évesen, húgát 8 hónaposan internálták a borsosi kényszermunkatáborba, mint a rendszer ellenségeit.

Kész Zoltán tettével a most örök nyugalomra helyezett Magyar Pál bajtársunk emlékét is meggyalázta, hiszen három évesen hogy lehet valaki a rendszer ellensége?

– tette hozzá. Az elnök azt mondta, a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetsége egy nyilatkozatot fog kiadni, melyben leszögezik, Kész Zoltánnak távoznia kell a közéletből. Pintér Kornél hozzáfűzte: ha Kész Zoltán mégis úgy gondolja, a történtek után is elindul a 2018-as választásokon, és ebben támogató pártokra talál, akkor az őt támogató pártoknak is egyértelműen nyilatkozniuk kell, hogy elfogadhatónak tartják-e a politikus megnyilvánulását. Ugyanis ha az őt támogató politikai pártok nem határolódnak el tőle a történtek után, akkor a magyar választópolgárok milliói szembesülhetnek azzal, hogy ezek a pártok azonosulnak az 1990 előtti kommunista diktatúrával, annak minden bűnével és erkölcsi hozadékával – mutatott rá.

Pintér Kornél szerint nincs helye a parlamentben olyan képviselőnek, aki nem tiszteli a kommunista diktatúra áldozatainak emlékét.

A Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség elnöke emlékeztetett arra is, hogy Veszprém nem csak a hős mártír tanár, Brusznyai Árpád városa, hanem az utolsó kivégzett politikai elítélt városa is. 2017. február 17-én volt 60 éve, hogy a veszprémi várbörtönben kivégezték a kádári diktatúra utolsó politikai elítéltjét. Hamosics János 31 éves bányász robbantómester volt, két kisgyermek édesapja. 2017. február 17-én volt az első alkalom, amikor nyilvánosan megemlékezhettek róla. Pintér Kornél kiemelte:

Veszprémben, Brusznyai Árpád és Hamosics János mártíromságának színhelyén nem lehet erkölcsileg egy olyan ember országgyűlési képviselő, még jelölt sem, nemhogy megválasztott képviselő, aki sarló-kalapáccsal viccelődik és ezzel százezrek emlékét és érzékenységét sérti meg. 

„HA LE AKARJUK DÖNTENI A KETTŐS MÉRCÉT, AKKOR EGY ILYEN TETTNEK JOGKÖVETKEZMÉNYE KELL HOGY LEGYEN”

Menczer Erzsébet édesapja politikai rabként közel 9 évet töltött a Gulagon. A Fidesz országgyűlési képviselője a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének (Szórakész) elnökeként szólalt fel Kész Zoltán teljesen elfogadhatatlan tette ellen.

A kommunista diktatúra áldozatainak emléktáblája Lovason

Én egy olyan szervezet vezetője vagyok, amelynek tagjai vagy az ő családtagjaik bizony megjárták a Gulág rabtelepeit, és mindannyian mélységesen fel vagyunk háborodva, hogy valaki a XXI. században – még ha brahiból is – tiltott önkényuralmi jelképeket lerajzol, használ, fölrak a Facebookra. Nem is értem, mi mozog egy ilyen embernek a fejében. Azt értem, hogy van egy kettős mérce: hiszen ha nyilas keresztet rajzolt volna, vagy Dávid csillagot, akkor már elég sokan ordibálnának ebben az országban, de a sarló-kalapács hiába tiltott önkényuralmi jelkép, azt ma bátran egy országgyűlési képviselő lerajzolhatja és hirdetheti az interneten nagyközönség előtt, mert teljesen normálisnak és humorosnak tartja

– fogalmazott Menczer Erzsébet. A Szórakész elnöke szerint egy ilyen cselekedet megkérdőjelezi, alkalmas-e politikusnak, pláne parlamenti képviselőnek, aki arra esküszik fel, hogy minden törvényt maradéktalanul betart és betartat. Megjegyezte, nem hinné, hogy van ma olyan ember Magyarországon, aki a kommunista diktatúra áldozata volt, és jó szívvel nézné, amint egy országgyűlési képviselő odáig alacsonyodik, hogy ekkora marhaságot követ el.

Menczer Erzsébet is felszólalt a Kész Zoltán-ügyben. A Fidesz országgyűlési képviselőjének, a Szórakész elnökének édesapját 9 évig tartották fogságban a Gulágon. Fotó: magyarhirlap.hu

Mit várunk el a Nyugattól, ha magyar országgyűlési képviselő erre vetemedik? És attól, hogy letörli a Facebookról, miután szóvá tették neki, még nem tudja meg nem történtté nyilvánítani. Ha le akarjuk dönteni a kettős mércét Magyarországon, akkor nem csak a horogkereszt vagy az SS-jel tiltott önkényuralmi jelkép, amelyre vonatkozó jogszabály szankcióit betartatjuk, hanem a sarló-kalapács is ilyen

– mondta Menczer Erzsébet. Hangsúlyozta, ha elég sokan felszólalunk, tiltakozunk az ellen, hogy így meggyalázzák a kommunista diktatúra áldozatainak emlékét, akkor ennek kell hogy legyen jogkövetkezménye is és erkölcsi következménye is. Az erkölcsi következmény minimuma pedig az, hogy az ilyen képviselő lemond!

Vezető kép: veol/Facebook
(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

 


Megint próbálkoznak a soros-csicskák: Újra összefog Vonáékkal a Baloldal

Nomen est omen: Ütött a Momentum utolsó pillanata?