in ,

Lángokban Párizs, de Brüsszel hallgat, nem aggódik, csak miattunk – Könnygázt vetettek be a tüntetők ellen Párizsban – Videó

Franciaországban az újonnan bejelentett vírusellenes intézkedések miatt tiltakoztak.

 

Rendőrök tucatjai könnygázzal voltak kénytelenek oszlatni a francia fővárosban egy hatóságilag nem engedélyezett tüntetést. A résztvevők Macron azon terve ellen tiltakoztak, miszerint oltási igazolványt vagy negatív PCR-tesztet követelnének meg augusztustól azoktól, akik étterembe, szórakozóhelyre vagy moziba szeretnének menni. A hatóságok a tüntetők teljes számát tizenkilencezerre becsülték.

A tüntetések a francia fővárosban kezdődtek reggel, amikor a hagyományos Bastille-napi felvonulás éves katonai seregszemléje zajlott, amelyet Emmanuel Macron elnök is figyelemmel kísért. Párizsban mintegy kétezren tiltakoztak szerdán, de olyan vidéki városokban is tömegdemonstrációk alakultak ki, mint Toulouse Bordeaux Montpelier. A belügyminisztérium közölése szerint országszerte összesen 53 különböző tüntetés volt.

Macron hétfőn jelentette be, hogy az új intézkedések keretében kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást az egészségügyi dolgozók számára.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Egyre idegesebbek az autósok Budapesten, teljes az összeomlás a fővárosban – videó

Az ellenzék erről is hallgat – Megugrott a megtakarítással rendelkezők száma Magyarországon – Mindössze a magyarok tizede nem tud félretenni havonta