in , ,

Kilencmillió forintba kerülne egy migráns ellátása

Szép summa

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Tuzson Bence szombati sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy ha Magyarország bevándorlóországgá válik, a magyar emberekkel fogják megfizettetni a bevándorlás árát. Egy migráns ellátására nagyságrendileg 9 millió forintot kellene fordítani.

Egyre közelebb van a kvótadöntés, ugyanis megpróbálják áterőltetni az új dublini rendszert, amely tartalmaz egy elég egyértelmű kvótaképletet”

– mondta Tuzson Bence, aki szerint ennek alapján Magyarországnak már idén több mint tízezer migránst kellene befogadnia, majd egy felső határ nélküli betelepítési rendszer jönne létre.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A politikus közölte, mindennek súlyos pénzügyi következményei lennének.

Mivel a brüsszeli elképzelések alapján egy migráns ellátása mintegy 9 millió forintba kerülne, tízezer bevándorlóra kivetítve csaknem 100 milliárd forintos nagyságrendről van szó, ami a következő években tovább sokszorozódhat a nemzeti költségvetés terhére”

– fogalmazott Tuzson Bence, aki az MTI kérdésére leszögezte, ebből a 100 milliárd forintból háromszor lehetne Erzsébet-utalványt adni a nyugdíjasoknak.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy például Németországban egy év alatt több mint 70 százalékával nőtt meg a bevándorlásra fordított összeg, Bajorország pedig jelenleg több pénzt költ a migrációra, mint a gazdaságra, a környezetvédelemre és az egészségügyre az állami költségvetésből.

Ha április 8-án Soros emberei kerülnek hatalomra Magyarországon, ez a sors fog várni Magyarországra is, amit nem bírna ki az ország, csődbe mehetne, le kellene mondani a fejlesztésekről, a nyugdíjemelésekről, a családtámogatásokról”

– közölte Tuzson Bence, aki szerint ezért kell megvédeni Magyarországot, erről fog szólni az április 8-i parlamenti választás.

 

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

HOPPÁ – A gazdaság szereplői szerint is széthullana Magyarország, ha kormányváltás lenne – jönne a 400 Ft-os EURO árfolyam

VÉGE! – A Jobbik bedobta a törölközőt! – Gyurcsányékkal egyeztetnek