in , ,

Kezdődik – 10 napja, amikor még sehol nem volt, írtunk róla: Csehországban is megjelent a majomhimlő

Az illetékesek jelentése szerint Csehországban kedden regisztrálták az első majomhimlővel fertőzött beteget

Mindenszo.hu: 10 napja írtunk arról, hogy jöhet az újabb nyavalya. Akkor majomhimlő még sehol sem volt.

 

Íme:

Van még Lejjebb

 

Itt pedig a pestisracok.hu híre a majomhimlőről. Elkezdődött:

 


 

Az illetékesek jelentése szerint Csehországban kedden regisztrálták az első majomhimlővel fertőzött beteget, aki egy május eleji antwerpeni fesztiválról utazott vissza Prágába, és csak hazatérése után jelentkeztek rajta a betegség tünetei. A Belgiumból hazatérő nőt a cseh főváros központi katonai kórházban kezelik.

A cseh nemzeti közegészségügyi intézet (SZU) közleménye szerint három csehországi személyt teszteltek majomhimlő-fertőzéssel, és egyikük tesztje valóban pozitív lett, bár a vizsgálat végleges eredményére jövő hétig még várni kell. A két másik személy negatív teszteredményét is tovább vizsgálják. A szlovén egészségügyi hatóságok szintén kedden jelentették be Ljubljanában, hogy regisztrálták az első fertőzést az országban. A szlovén férfi, aki a Kanári-szigetekről tért haza, a majomhimlő gyengébb, nyugat-afrikai változatát kapta el, ezért nem kellett kórházba szállítani a vizsgálat után − hangsúlyozta Mario Fafangel, a szlovéniai fertőzőbetegségek központjának vezetője keddi sajtótájékoztatóján.

A betegség megjelenése azért keltett világszerte aggodalmat, mert a majomhimlő-fertőzés, amely elsősorban szoros testi kontaktussal vagy nemi úton terjed, eddig jobbára csak Nyugat- és Közép-Afrikában fordult elő, és csak nagyon ritkán terjedt át más térségekre. Ennek ellenére az elmúlt napokban több európai államban is bejelentették, hogy majomhimlővel fertőzött beteget vagy a fertőzésre utaló jeleket találtak az ország területén. A brit egészségbiztonsági hivatal (UKHSA) kedden arról tájékoztatott, hogy további tizennégy új esetet regisztráltak Angliában, amellyel május hetedike óta összesen hetvenre emelkedett az azonosított esetek száma. Skócia hétfőn számolt be az első megerősített majomhimlő-fertőzésről, ugyanakkor Wales-ben és Észak-Írországban egyelőre még nem találtak fertőzöttet.

 

(pestisracok.hu)

Add tovább!

Lassan már csak Tom Cruise akciófilmjei nézhetők a moziban – Itt az új Mission Impossible előzetes – Videó

Kötter Tamás Fegyőrről: vajon mire gondolhatott politikai zsenink az üres lózunggal?