in ,

Kegyetlenül kiosztották a lengyel kommentelők a magyarok és lengyelek kiéheztetéséről ábrándozó EP-alelnököt

Heves vita alakult ki az Európai Parlamentben a napokban a Lengyelországnak nyújtott uniós támogatások kérdésének tárgyalásakor.

Heves vita alakult ki az Európai Parlamentben a napokban a Lengyelországnak nyújtott uniós támogatások kérdésének tárgyalásakor. A baloldali képviselők az ülésen arra szólították fel az Európai Bizottságot, hogy továbbra is akadályozza meg a Lengyelországnak nyújtott pénzügyi támogatásokat. Dominik Tarczyński lengyel képviselő a vitába keveredett az Európai Parlament alelnökével, aki a legnagyobb szószólója annak, hogy minimalizálni kell a támogatásokat, amelyeket Lengyelország és Magyarország kapna. Lengyel kommentelők pedig bizonyítékokat publikáltak hozzászólásaikban arra vonatkozóan, hogy az EP alelnöke hazudik.

Tarczyński – aki a lengyel kormánypárt politikusa – felidézte Katerina Barley alelnök két évvel ezelőtti megjegyzéseit:

Szeretném megkérdezni, igaz-e, hogy azt mondta, hogy Lengyelországot ki kellene éheztetni anyagilag? Csak jelezze a fejével, hogy igen vagy nem. Ön használta ezeket a szavakat? Tisztában van azzal, hogy hogyan hangzanak Lengyelországban, egy olyan országban, ahol az emberek éhen haltak a németek tettei miatt? Tudja-e értékelni, mit érezhetett sok lengyel és zsidó, akik a háború alatt a németek kezétől éheztek, amikor ilyen szavakat hallott?

– kérdezte a politikus a német alelnöktől.

 

 

 

 

 

Barley a válaszában határozottan visszautasította a vádakat és tagadta, hogy valaha is használta volna az „éheztetni” kifejezést a lengyelekre utalva.

Milliószor elmondtam már, nem, soha nem mondtam ilyet. Akkor használtam a szót, amikor a magyarországi korrupcióra utaltam

– hárította a vádakat a német alelnök.

Ahogy azonban a vita felvétele kikerült az internetre, a kommentelők felhívták a figyelmét a német politikusnak arra, hogy hazudott a parlamenti ülésen. Mint kiderült, 2020 októberében egy német rádióinterjúban tette ezeket a megjegyzéseket, amelyben nagyobb nyomásgyakorlásra szólított fel Lengyelországgal és Magyarországgal szemben. Barley az uniós támogatások visszatartására és konkrétan pénzügyi „kiéheztetésre” szólított fel.  Az egyik kommentelő – aki belinkelte az ide vonatkozó rádiós interjút – megjegyezte, hogy Katarina Barley alelnök rasszista kijelentést tett és bocsánatot kell kérnie a lengyelektől azért, amit mondott, és azért, hogy nyilvánosan hazudott erről.

 

 

 

Egy másik kommentelő egy sokatmondó fotómontázzsal üzent az Európai Parlament német alelnökének, amelyhez azt írta:

tudjuk, hogy az az álma, hogy éhen haljon minden lengyel (kivéve talán a lengyel származású német beosztottakat). De voltak elődök is.

 

 

 

Élvezik, hogy az EP-ben az emberek gúnyos hazugságokat mondanak a lengyel népről és ezeket a hazugságokat igazságként adják tovább a világnak?

– tette fel a kérdést egy másik lengyel felhasználó.

 

 

(pestisracok.hu)

 

Add tovább!

 

Pokollá tennék Karácsonyék a budapestiek életét a klímaőrület és a háború ürügyén

Németh Szilárd kegyetlenül kiakadt Kamu Geri miatt: Karácsony kérjen bocsánatot a jogtalan számlázások miatt