in ,

Pokollá tennék Karácsonyék a budapestiek életét a klímaőrület és a háború ürügyén

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a napokban jelentette be, hogy Budapest csatlakozik a Városok Energiatakarékossági Sprintjéhez.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a napokban jelentette be, hogy Budapest csatlakozik a Városok Energiatakarékossági Sprintjéhez. Várhatóan csökkenteni fogják a sebességhatárokat, több autómentes övezetet hozhatnak létre Budapesten, korlátozzák a közszolgáltatásokat, rövidebb ideig lehet közvilágítás, és az üzletek búcsút inthetnek a kivilágításnak. Mindezek mellett oktatóvideókat is kapunk, arról hogy hogyan zuhanyozzunk kevesebbet – írja az Origo.

A Városok Energiatakarékossági Sprintje (Cities Energy Saving Sprint) nevű brüsszeli kezdeményezés célja, hogy az önkormányzatok és a regionális kormányzatok csökkentsék az energiafogyasztásukat, méghozzá a nyári időszakban, a fűtési szezont megelőzően. A cél a klímaváltozás elleni küzdelem és az Ukrajnával való szolidaritás, ugyanis Brüsszel a következményekkel nem törődve elhatározta, hogy Európa mind jobban függetlenedik az orosz energiahordozóktól. A nemrég elfogadott olajembargó alapján az orosz olaj európai importja hamarosan jelentősen lecsökken: csupán néhány közép-kelet-európai uniós tagállam kapott átmeneti időt az orosz olajról való leválásra, köztük hazánk is. A többi EU-tag 2023-tól nem importál kőolajat Oroszországból. Mindeközben az oroszok a megdrágult energiahordozókat eladják Kínának és más ázsiai országoknak.

Az origo.hu idézett az említett program dokumentációjából, melyben a tervezett intézkedések szerepelnek: A középületek fűtésén és hűtésén való spórolás: télen csak 18 Celsius fokra lehet felfűteni, míg nyáron 25 fokig lehet lehűteni az épületeket. Korlátozzák az üzletek kivilágítását és a közvilágítás idejét. Rendszeresen autómentes napokat tartanak és több autómentes övezetet alakítanak ki valamint csökkentenék a sebességhatárokat is. A közszolgáltatások leállítását vagy korlátozását javasolják – például uszodák, sportközpontok, múzeumok – a magas energiaárak miatt.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

[email protected]ás – Ujhelyi mozgalmat indított – A Fidesz már “nagyon” retteg

Kegyetlenül kiosztották a lengyel kommentelők a magyarok és lengyelek kiéheztetéséről ábrándozó EP-alelnököt