in ,

Németh Szilárd kegyetlenül kiakadt Kamu Geri miatt: Karácsony kérjen bocsánatot a jogtalan számlázások miatt

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint jogtalanul számláztak ki két csepeli panelház lakóinak távhőfogyasztásért több mint százezer forintot.

Kivizsgálást szorgalmaz és bocsánatkérésre szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, aki azt írta, jogtalanul számláztak ki két csepeli panelház lakóinak távhőfogyasztásért több mint százezer forintot. A politikus közleményét a Technológiai és Ipari Minisztérium vasárnap juttatta el az MTI-nek.

Németh Szilárd azt írta: megdöbbenve olvasta a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több mint százezer forintos távhőszámlát kaptak. „Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a Főtáv tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok” – közölte a kormánybiztos. Hozzátette: ezt azonnal ki kell vizsgálni.

„Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre!

– írta Németh Szilárd, aki annak kivizsgálását is szorgalmazta a főpolgármestertől, hogy a jogsértés előfordulhatott-e más, távfűtésű lakóházakban.

A fővárosi kormányhivatalt pedig arra kérte, hogy haladéktalanul és teljes körűen vizsgálja meg a Kölcsey Lakásszövetkezet és a Főtáv felelősségét a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében. Magyarországon a rezsicsökkentés minden rezsifizető magánszemélynek törvényben biztosított jogon jár, azt senki sem sértheti meg büntetlenül – hangsúlyozta közleményében a kormánybiztos.

(MTI)

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Kegyetlenül kiosztották a lengyel kommentelők a magyarok és lengyelek kiéheztetéséről ábrándozó EP-alelnököt

Puzsér megint az ellenzéket és a kormányt savazza – Először kérjen bocsánatot Puzsér a budapestiektől, mert miatta jutott Kamu Geri Budapest élére!