in , , ,

Jurák Kata jelenti – Soros emberével tüntetett az ellenzék

Ismét a magyar kormányt támadta Judith Sargentini

A magyar kormány ellen tüntetettek kedden. A brüsszeli demonstráció fő szervezője a RED – Radikális Európai Demokraták – nevű szervezet, amit Ujhelyi István szocialista EP-képviselő alapított. Az eseményen Judith Sargentini, a hazánkat elítélő jelentés szerzője is felszólalt. A Fidesz szerint az ellenzéki akció Soros György euró­pai parlamenti (EP-) választási kampányának a része.

A magyar kormány ellen szervezett demonstrációt a hazai ellenzék, ezúttal Brüsszelben próbálták magukra irányítani a figyelmet. Az eseményen Judith Sargentini, a Zöldek frakciójának EP-képviselője is felszólalt, aki percekig beszélt a szerinte elnyomott magyar társadalomról és bírálta Orbán Viktort.

A gyér érdeklődés mellett megtartott demonstráción a Párbeszédet eredetileg Jávor Benedek képviselte volna, de ő csak üzenetet küldött, amelyben a közös ellenzéki cselekvés fontosságára hívta fel a figyelmet. Szerinte könny­gáztól fuldokolt tömegek tüntetnek Budapesten, és be kell bizonyítani, hogy fel tudnak lépni közösen a Fidesz ellen.

Nem is titkolja elfogultságát a holland EP-képviselő
Fotó: MTI

Ott volt viszont Molnár Csaba, a DK EP-képviselője, hogy együtt mutassanak „piros lapot a kormánynak, Orbán Viktornak és rabszolgatartó rendszerének”. A politikus egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarország ellenáll és lázad, már nem csupán Budapesten, hanem szerte Európában, most éppen Brüsszelben, majd azon értetlenkedett néhány percig, hogy az Európai Néppárt miért tűri meg a Fideszt.

– Ők nem európaiak, csak úgy néznek ki – vélekedett a kormánypártokról a momentumos Németh Balázs, aki arra kérte a jelenlevőket, hogy mondják utána a párt követeléseit, amelyben a „független ­közmédiát, a rabszolgatörvény visszavonását, a rendőri túlórák csökkentését, a fideszes bíróság eltörlését és az európai ügyészséghez való csatlakozást” emlegette.

Őt Kendernay János LMP-s képviselő követte, aki szerint a kormány gazdasági menekülteket telepít be titokban, egyébként pedig nem a migráció jelenti a legnagyobb kihívást, hanem az éghajlatváltozás.

– Az ellenzék a magyar polgárok védelme helyett ismét a Sargentini-jelentés oldalára állt – nyilatkozta lapunknak Deutsch Tamás a brüsszeli tüntetéssel kapcsolatban, amely elmondása szerint a még decemberben útnak indult közös bevándorláspárti fellépés egy újabb állomása volt.

A Fidesz EP-képviselője szerint az európai választási kampány beköszöntével egyre hangsúlyosabb lesz a migránspártiak és a bevándorlásellenesek közötti választóvonal. – Ez a küzdelem fogja meghatározni a májusi választásokat is – szögezte le Deutsch Tamás.

A Fidesz úgy véli, a brüsszeli ellenzéki akció Soros György európai parlamenti választási kampányának a része. Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója Budapesten újságíróknak azt mondta: „kibújt a szög a zsákból”, Brüsszelben együtt tüntet a magyar ellenzék Judith Sargentinivel, Soros György egyik legfontosabb emberével.

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő az Echo TV-ben ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: amikor destabilizálni akarnak egy országot, akkor Sargentini asszony barátnői oda szoktak menni a helyszínre. Hozzátette: szerencsére Sargentini asszonynak van annyi realitásérzéke, hogy tudja, itt egy másfajta néppel van dolga.

Mint mondta: „Nem meri Magyarországra betenni a lábát, és ezért rendezik ezt a kis fesztivált Brüsszelben.”

(Jurák Katalin, magyaridok.hu)

Apáti Bence nekimegy a Momentumnak – Leszerepelt a Momentum vezére

Hazug magyar politikusok: Ennyiért eszik a bablevest a Parlamentben. Itt az étlap