in ,

Jön! Jön! Orbán Viktor újabb nemzeti konzultációt jelentett be

A miniszterelnök megtartotta szokásos zártkörű beszédét a Fidesz-KDNP frakció képviselőinek

A miniszterelnök megtartotta szokásos zártkörű beszédét a Fidesz-KDNP frakció képviselőinek. A Magyar Nemzet értesülései szerint a kormányfő a balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen újabb nemzeti konzultációt jelentett be.

Ahogy a Fidesz-frakció reggeli közleményében is beszámolt róla a balatonfüredi frakcióülésen a szokásokhoz híven ez alkalommal is felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök, aki többek között a kormány és a frakció előtt álló feladatokról tájékoztatja a képviselőket. Az értékelésen túl azonban ez alkalommal is tartogattak újdonságot a miniszterelnök szavai, a Magyar Nemzet információi szerint újabb nemzeti konzultációt indít a kormány.

A lap úgy tudja, hogy Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét és közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét. Úgy tudni, hogy ez alkalommal fő témának a miniszterelnök azt a problémát fogalmazta meg, hogy egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál, ezért erről a magyar embereket is meg kell kérdezni.

A kormányfő tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció keretein belül ez alkalommal több témában is kikérik majd az emberek véleményét, a kormány tudni szeretné, hogyan vélekednek a magyarok az iparággá vált börtönbiznisz, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a Szeviép-ügy kapcsán felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.

Orbán Viktor továbbá azt is elmondta: a konkrétumokról Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja majd a nyilvánosságot a holnapi kormányinfó keretein belül.

(888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Sebestyén Balázs élő adásban kívánta az idős magyar színészek halálát

A liberalizmus rosszabb, mint a koronavírus! Avagy hogyan lesz valakiből katolikus létére CEU-seggnyaló