in ,

Jellemző: egy szót sem ír a HVG az őket is érintő Anonymus-hangfelvételekről

Miközben a baloldali háttéremberek még cikket is írattak a HVG-vel, a nagymúltú portál most csendben lapít a szocialista jegyautomata-mutyiról.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Anonymus új videójában, miután hangsúlyozta, hogy

a baloldali médiumok közül senki nem foglalkozott Szabó Tímea hétvégi ügyével,

ismét a baloldal korrupciós viszonyait mutatja be, szó esik egy újabb több milliárdos ügyletről, a főszereplő pedig megint Patek Gábor, a baloldal jól informált háttérembere. A felvétel elején beszélgetőtársa Patek Gábort a közelmúltban kirobbant zuglói parkolási botrányt hozta szóba.

A hanganyag szerint Patek először elmondta beszélgetőtársának, mit gondol egy cégről, amit csak IT Systemként emlegetett, s hogyan alakított ki szoros munkakapcsolatot egy bizonyos Major Attilával. Patek – miközben előadta, miként pöcköltek ki az üzletből egy Marci becenevű férfit – közölte: Majorral azért indultak el a BKK egyébként több milliárdos jegyautomata-tenderén, mert tudták, hogy Majornak van megfelelő szoftvere, mégpedig töredékáron. De ez még önmagában kevés volt a sikerhez. Élt ugyanis egy keretszerződés, amely a Patek által csak T-ként emlegetett vállalat kötött a BKK-val.

És a Molnár Zsolt, meg a Horváth Csaba volt az, aki az IT Systemen keresztül 1,6 milliárdot – úgy, hogy a T volt a fővállalkozó, az IT-vel meg csak kilapátolták volna alvállalkozóként a pénzt – próbáltak volna lemutyikázni. És ott tartottak, hogy már tulajdonképpen az igazgatótanács döntött” – hallható a felvételen. Ezt azonban Patek és Major megakadályozták.

Még a sajtót is bevetették

Patek elmondása szerint latba vetették valamennyi kapcsolatukat és

írattak egy nagy cikket a HVG-vel arról, hogy mutyi van a beszerzés mögött. Az információt aztán más hírportálok mellett lehozatták az Indexen és a Telexen is.

 

Mutatjuk a HVG-vel „megíratott” cikket

A hvg.hu cikkünk írásakor is elérhető cikke arról számol be, „Hogyan épülhetett ki észrevétlenül a BKV-s szerződések mögött álló cégnél egy adócsaló maffia?”

A teljes egészében a portál előfizetői számára olvasható cikkben többek között arról olvashatunk, hogy a „HVG több forrásból is úgy értesült, hogy a SYS IT Services Kft.-vel függ össze az a számlagyár, amelynek leleplezéséről július elején számolt be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.”

A teljes cikk csak az oldal előfizetői számára érhető el

 

 

Egy szót sem ír a HVG az őket is érintő Anonymus-hangfelvételekről

A hvg.hu weboldalát böngészve azonban meglepő eredményre jutottunk.

a portál hangfelvételen említett cikke ellenére, cikkünk írásáig egy szót sem írt a lapot is érintő Anonymus-hangfelvételekről.

Manuális kereséssel, valamint az oldal keresőfunkcióját használva sem jutottunk eredményre. A HVG által legutóbb írt cikk a Nestlével, valamint az Anonymous hackercsoporttal kapcsolatos. Az említett felvétellel kapcsolatos bejegyzést nem találtunk.

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Szerkesztőségi közlemény: az ellenzékre leadott szavazat, kidobott szavazat

      Hoppá! Balhé van! Három eljárást indított Budai Gyula az ellenzéki összefogással szemben