in , ,

Ismét „elszigetelődtünk”: Newsweek: Mike Pence dicsérte Orbán konzervatív politikáját

Az amerikai lap kiemelte, hogy bár Orbán konzervatív és migrációellenes vezetése politikai modell lett számos jobboldali vezető számára, figyelmen kívül hagyják tekintélyelvűségét.

A korábbi amerikai alelnök, Mike Pence a csütörtöki budapesti demográfiai csúcstalálkozón felszólalva méltatta az abortuszok csökkenő arányát Orbán Viktor miniszterelnök vezetése alatt, és reményét fejezte ki az Egyesült Államokban is hasonló eredményre jutnak – adta hírül a Newsweek, az Associated Press nyomán.

„Reményünk és imádságunk, hogy az elkövetkező napokban az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának új, konzervatív többsége lépéseket tegyen az élet szentségének helyreállítására az amerikai jog középpontjában” – idézte a cikk Pence szavait, aki reményét fejezte ki, hogy az amerikai törvényhozás szigorít az abortusz terén.

A cikk kiemelte, hogy bár Orbán konzervatív és migrációellenes vezetése politikai modell lett számos jobboldali vezető számára, figyelmen kívül hagyják tekintélyelvűségét: a médiára gyakorolt hatását, a demokratikus intézmények erózióját és a kisebbségekkel – köztük a menedékkérőkkel és az LMBTQ közösséggel – szembeni megkülönböztetést.

A cikkben olvasható, hogy Orbán beszámolt arról, hogy Magyarország 2010 óta az uralma alatt hogyan használta fel az államot „a demográfiai folyamatok alakítására” a migráció korlátozásával, valamint adókedvezmények és egyéb állami eszközök alkalmazásával annak biztosítására, hogy a gyermekvállalás gazdaságilag előnyös legyen a családok számára.

 

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mike Pence, az Egyesült Államok korábbi alelnöke (b) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2021. szeptember 23-án. Orbán Viktor csütörtökön és pénteken kétoldalú megbeszéléseket folytat a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsra érkezett állami vezetőkkel és a konferencia előadóival a Karmelita kolostorban.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Mike Pence Budapesten: Orbán Viktor a családpolitikát tette kormányprogramja legfontosabb részévé

Hoppá! Akár a teljes 13. havi nyugdíjat kifizethetik jövőre