in , ,

Mike Pence Budapesten: Orbán Viktor a családpolitikát tette kormányprogramja legfontosabb részévé

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ELŐZŐ ALELNÖKE MÉLTATTA A MAGYAR KORMÁNY ERŐFESZÍTÉSEIT, ÉS KIÁLLT A MEG NEM SZÜLETETT GYERMEKEK MELLETT

A IV. Demográfiai Csúcson szólaltak fel a környező országok vezetői és Mike Pence, az Egyesült Államok volt alelnöke. A republikánus politikus hosszan méltatta a magyar kormány családpolitikáját, és bátornak nevezte Orbán Viktor azon lépését, hogy a családpolitikát kormányzása fókuszába állította. Donald Trump alelnöke hosszan beszélt arról, hogy az elnöki adminisztráció ideje alatt milyen adókedvezményeket biztosítottak az Amerikában született gyermekek után. Pence azt is elmondta, hogy a családok erősítésével párhuzamosan a migrációnak is gátat szabtak, 19 százalékkal csökkentették a bevándorlás mértékét az Egyesült Államokban. 

A tengerentúli politikus a meg nem született gyermekekért is szót emelt, szerinte az USA-ban hatvanmillió magzatot érintett az abortusz. Pence szerint minden gyermeket a fogantatástól megilletné az alkotmányos életvédelem. Beszéde végén úgy fogalmazott, hogy a magyar példa alapján a családot újra elsővé kéne tenni az egész világon.

Janez Jansa, Szlovénia miniszterelnöke, aki jelenleg az Európai Unió soros elnökségét is betölti, arról beszélt a csúcstalálkozón, hogy Európa jövője szempontjából elsődleges kérdés, hogy támogassuk a családokat. A szlovén politikus szerint a gazdasági kilátások soha nem voltak olyan jók, mint most, azonban rajtunk múlik, hogy ezt hogyan használjuk ki.

Jansa szerint a liberális média már előre eldöntötte, hogy a „demográfiai telet” nem lehet megállítani, ami nagyon káros.

Ha nincsenek családok, nincsenek közösségek, közösségek nélkül pedig se nemzetek, se államok nem léteznek

– fogalmazott Janez Jansa.

Alekszandar Vucsics szerb államelnök arról beszélt, hogy a szerbek nagyon sokat tanultak a magyaroktól, és jópár intézkedést átvettek a legutóbbi két évvel ezelőtt tartott demográfiai csúcs óta. Szerinte ezzel együtt manapság illetlenség a családról beszélni a világban, a közvéleményt jobban értékeli, hogyha bármi mással dicsekszünk. Mint mondta, ha valaki a kutyájáról rak ki képet a közösségi oldalára, több elismerést kap, mint aki a gyermekéről tesz ki fotót. Szerinte jelenleg nem divatos a gyermekvállalás és a családalapítás témája, amin változtatni kell. A szerb vezető méltatta Orbán Viktor politikáját, ami szerinte sokkal közelebb hozta egymáshoz a szerb és a magyar embereket.

(KREFT-HORVÁTH MÁRK, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Most már biztos: emberi hulladékok dolgoznak a 444-nél – Így gyalázták a magyar családokat

Ismét „elszigetelődtünk”: Newsweek: Mike Pence dicsérte Orbán konzervatív politikáját