in , ,

Ideje volt! – Közeledés Ausztria és a V4 között

Várjuk a fejleményeket

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója szerint lesz közeledés az új osztrák kormány és a visegrádi országok (V4) között, mert megszűnik az ideológiai ellentét.

Mráz Ágoston Sámuelt az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Bécsben letette az esküt az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkotta új kormány, élén a 31 éves Sebastian Kurz kancellárral, az ÖVP elnökével.

Mráz Ágoston Sámuel szerint a várható közeledés, szoros együttműködés nem azt jelenti, hogy ne lennének majd ellentétek, de ezek józan kompromisszumokkal rendezhetők lesznek. Hozzátette ugyanakkor: Ausztria nem lép be a visegrádi országcsoportba, ezt se az osztrák fél, se a V4-ek nem kívánják.

Kitért arra is, hogy a következő öt évben nem lehet népszavazást tartani Ausztriában a kilépésről az Európai Unióból, mint mondta, Sebastian Kurz Európa-párti kancellár lesz, csak küzdeni fog a nemzeti érdek érvényesítéséért.

Hangsúlyozta: az osztrák kormányprogramból az derül ki, hogy mélyreható változások lesznek az országban, a jóléti állam modelljét is újra próbálják gondolni, adócsökkentéseket jelentettek be, „a magyar kormányprogram és az elmúlt hét év intézkedései is visszaköszönnek”, államadósságféket, valamint családi adókedvezményt is bevezetnek. Kormányváltásnál több, rendszerváltásnál kevesebb történt – összegezte a szakértő.

(MTI)
(demokrata.hu)

Szita Károly: Soros bevándorlásszervező irodákat gründol a magyar városokban

BRÉKING! Kőhalmi Zoltán humorista újabb keresztényellenes HVG címlapot tervezett! – Mutatjuk