in

Szita Károly: Soros bevándorlásszervező irodákat gründol a magyar városokban

Újabb összefogásra buzdítja a felső korlát nélküli betelepítési kvóta ellen a magyarországi polgármestereket Szita Károly.

Újabb összefogásra buzdítja a felső korlát nélküli betelepítési kvóta ellen a magyarországi polgármestereket Szita Károly. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke szerint a Soros György által felajánlott több százezer dollárból létrehozandó hazai civil szervezetek valójában bevándorlásszervező irodák, amelyek tevékenysége ellen a településvezetőknek együtt kell fellépniük.

Egyeztetést kezdeményezett a magyarországi polgármesterekkel a Soros-terv, illetve az illegális bevándorlás jelentette, a hazai településekre leselkedő veszélyek miatt Szita Károly. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy Brüsszel továbbra sem tett le a felső határ nélküli, kötelező betelepítési tervéről, ami ráadásul azokat az országokat érintené a leginkább, amelyekben nincs, vagy kevés a migráns. Kaposvár polgármestere kijelentette: hazánk is egy ilyen ország, és ő számos másik településvezetővel együtt az szeretné, ha ilyen is maradna.

Szita Károly az eseményen egy másik aggasztó hírre is felhívta a figyelmet: az Európai Parlament november 16-án elfogadott határozata konkrétan tartalmazza, hogy a civil szervezetek aktívan vegyenek rész a bevándorlás szervezésében. Szita hangsúlyozta, nem véletlen, hogy ezzel egyidőben Soros György bejelentette, több százezer dolláros támogatással úgynevezett civil irodákat akar nyitni Magyarország vidéki városaiban. Pécsett és Debrecenben ezek már meg is kezdték s szervezkedést. Soros az említett összegeket arra szánja, hogy a civileket felhasználva népszerűsítse a saját migrációs elképzeléseit, és elősegítse azok megvalósítását. Szita Károly szerint a fenti információk ismeretében az alakuló civil szervezeteket nyugodtan nevezhetjük bevándorlásszervező irodáknak.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kifejtette: a polgármesterek legfontosabb feladata, hogy rendet és nyugalmat biztosítsanak az általuk irányított településeken. Mindez szerinte most veszélybe került, mivel a bevándorlásszervező irodák működése esetén megszűnne a mindennapok biztonsága. Szita Károly a fentiek miatt azt kezdeményezte, hogy a hazai polgármesterek fogjanak össze, és az egy évvel ezelőtti demonstratív álláspontjukhoz hasonlóan utasítsák el a kötelező betelepítési kvótát. Ismert, egy éve a hazai településvezetők nyolcvan százaléka közös nyilatkozatban mondott nemet a kvótákra.

Szita Károly a PestiSrácok.hu-nak elmondta, hogy Kaposváron, illetve más településeken egyelőre a már ismert, régóta működő civil szerveződések tagjainak információiból igyekeznek megtudni, hogy mik a konkrét céljai ezeknek a “bevándorlásszervező irodáknak”. Kaposvár első embere szerint megengedhetetlen, hogy békés polgárok mindennapjait illegális bevándorlók tömegei forgassák fel. Szita Károly a jövő éve elejére kezdeményezte a hazai polgármesterek újabb összefogását a kötelező kvóta ellen.

Fotó: PestiSrácok/ Horváth Péter Gyula
(Csibra Tibor, pestisracok.hu)

 

Libsik által elhallgatott hírek- 2,6 milliárd forint jut a halfeldolgozás feltételeinek javítására

Ideje volt! – Közeledés Ausztria és a V4 között