in

Bréking: Észak-Korea lerombolta atomlétesítményét Mi történik itt?

Mi folyik itt?

Észak-Korea lerombolta atomlétesítményét az ország északkeleti részén fekvő Punggje-riben, ahol hat kísérleti atomrobbantását korábban végrehajtotta – jelentették a hírügynökségek csütörtökön.

Külföldi újságírók jelenlétében több robbantást hajtottak végre a kínai határ közelében, az ország északkeleti részében fekvő hegyek mélyén épült kísérleti telep három alagútjában és a környéken lévő megfigyelőtornyoknál.

A telep felszámolását Kim Dzsong Un észak-koreai vezető Donald Trump amerikai elnökkel tartandó júniusi csúcstalálkozója elé időzítette. A létesítmény bezárására vonatkozó döntés pozitív visszhangot váltott ki, annak ellenére, hogy a lépés nem visszafordíthatatlan, és számos más intézkedésre is szükség van, hogy Phenjan eleget tegyen Trump elnök követelményeinek a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésével kapcsolatban.

A kísérleti telep bezárása előtt Phenjan csütörtökön élesen bírálta Mike Pence amerikai alelnököt, aki a hét elején egy interjúban azzal fenyegette meg Észak-Koreát, hogy ha nem mond le az atomfegyverről, akkor Líbia sorsára juthat. Cso Szon Hui, az észak-koreai külügyminisztérium észak-amerikai főosztályának főigazgatója politikai fajankónak nevezte az amerikai alelnököt.

(forrás:Bácskai Balázs, 888.hu)

HOPPÁ! – Orbán személyesen is fogadta a nyugati világ formabontó nagyágyúit

Hülye ellenzék – Kizárták az LMP-ből SalleR Benedeket – Hadházy viszont megúszta