in , ,

Hoppácska! Félmillió embernek nem kell jövőre jövedelemadót fizetnie

A különféle kedvezmények miatt jövőre tízből egy munkavállalónak nem kell személyi jövedelemadót fizetnie

A különféle kedvezmények miatt jövőre tízből egy munkavállalónak nem kell személyi jövedelemadót fizetnie – nyilatkozta a Mediaworks Hírcentrumnak a pénzügyminiszter helyettese. Tállai András úgy fogalmazott: Gyurcsányék egyszer már elvették a családok kedvezményeit, s félő, hogy újra megtennék. Az államtitkár szerint ezért adóügyekben is Stop, Gyurcsány, Stop, Karácsony!

A személyi jövedelemadó (szja) ügye a közbeszéd egyik legfontosabb kérdése lett azóta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök július elején szóba hozta az szja-visszatérítés ötletét. Az elképzelés lényege, hogy a gyermekes családok – az átlagjövedelemig – a jövő év elején visszakapják az idén szja címén befizetett adójukat, ha 2021 gazdasági növekedése meghaladja az 5,5 százalékot – írja a Magyar Nemzet.

Erre a legutóbbi közlések szerint meg is van minden esély, a második negyedévben ugyanis kiemelkedő, majdnem 18 százalékos növekedést mutatott fel a magyar gazdaság, ami csak megerősítette azokat a várakozásokat, amelyek hat, de inkább hét százalék feletti idei GDP-emelkedésről szóltak.

A miniszterelnök júniusi bejelentése után az szja ügyében megszólalt a gazdasági élet szereplői mellett a belpolitika számos résztvevője, Gyurcsány Ferenc DK-elnök például észszerűtlen és elvetemült adócsökkentéseket emlegetett, a Jakab Péter vezette Jobbik pedig az emberek túladóztatásáról beszélt.

Adóügyekben végképp nem kérünk tanácsot a baloldaltól. Gyurcsány a kormányzása alatt az évszázad megszorítását és adóemeléseit hajtotta végre, Jakab pedig nem több egy politikai paprikajancsinál, akit Gyurcsány rángat. Velük sem ebben, sem másban nincs semmi dolgunk

– reagált a baloldali felvetésekre a pénzügyminiszter helyettese. Tállai András államtitkár a Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva azt mondta:

 

jövőre soha nem volt eredmények jöhetnek az adózásban, 2022-ben tíz adófizetőből egy egyetlen fillér személyi jövedelemadót sem fog fizetni. Mégpedig azon kedvezmények miatt, amelyeknek a bevezetését a baloldal a legtöbbször nem támogatta.

 

(demokrata.hu)

Add tovább!

Iskolakezdésre Budapest összeomlott: bedugult a főváros

Varga Mihály nekiment a büdösszájú Tordai Bencének: van-e olyan ember, aki egy új iskola megépítésének sem tud örülni?