in ,

Iskolakezdésre Budapest összeomlott: bedugult a főváros

Az egyszerre megkezdett felújításoknak és a sokak szerint értelmetlen biciklisávoknak köszönhetően egész nyáron dugókban fuldoklott Budapest.

Az egyszerre megkezdett felújításoknak és a sokak szerint értelmetlen biciklisávoknak köszönhetően egész nyáron dugókban fuldoklott Budapest. Azt még Karácsony Gergely főpolgármester is elismerte, hogy a szerdai iskolakezdéskor nagy torlódások lehetnek – írja a Hirado.hu.

Az iskolákban a becsengetés után is bőven voltak, akik a dugókban araszoltak a főváros több pontján.

A Blaha Lujza tér környékén, a Nagykörúton végeláthatatlan sor volt, hiszen a kerékpársáv miatt egyetlen sávon haladhattak a járművek

– jelentkezett be a Blaha Lujza térről a közmédia tudósítója.

A Rákóczi úton is hasonló volt a helyzet, hiszen a sor a Keleti pályaudvartól araszolgatott egészen a Blaha Lujza térig, és legalább 20-25 perces időveszteséggel kellett számolniuk az autósoknak.

A Rákóczi út másik irányában sem volt más a helyzet, hiszen hosszú szakaszon ott is alig-alig tudtak haladni az autósok.

A körúton és a Budaörsi úton is hasonló a helyzet, hiszen már ott is dugó van – tette hozzá a tudósító.

A Bajcsy-Zsilinszky úttól néhány utcára, a Szemere utcában található általános iskolánál az első probléma az volt, hogy nem tudtak hol megállni az autóval a szülők.

Ezért volt, hogy a gyerekek az úttesten szálltak ki és szaladtak be az iskolába.

A Bajcsy-Zsilinszky úton már szerda kora reggel feltorlódtak az autók, a Nyugati tér felől a felüljárónál pedig hosszú kocsisor állt.

 

A közmédia tudósítója elmondta, hogy a Hungária körúton percről percre egyre több autó torlódott fel, mind a négy sáv megtelt, és nagyon sok olyan autó volt, ami kettő-három zöldet kellett hogy kivárjon.

Az agglomerációból érkező forgalom is folyamatosan növekedett. Az emberek láthatóan feszültek voltak, attól tartva, hogy elkésnek a munkából vagy nem érnek be időben az iskolába, hiszen arra senki nem számított, hogy már reggel 7 óra 20 perckor ekkora forgalommal szembesülnek – tette hozzá.

Aki tömegközlekedéssel utazott, az sem volt jobb helyzetben, hiszen a buszok is folyamatosan elakadtak.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Fegyőr végre igazat mondott: a mi szavazóink nehezen mérhetők

Hoppácska! Félmillió embernek nem kell jövőre jövedelemadót fizetnie