in ,

HOPPÁ! – Soros-szervezet akarta megtorpedózni Orbán Viktor izraeli látogatását

Az AI akciózik

Azt akarta elérni az Amnesty International (AI), hogy mondja le a jeruzsálemi Jad Vashem Intézet Orbán ottani látogatását, többek között azért, amiért kampányában “antiszemita” hangokat megütő módon szerepeltette Soros Györgyöt. Csakhogy az AI-t a magyar származású tőzsdespekuláns is pénzeli.

A megfúrási kísérletet az Amnesty International szervezte. Az Amnesty-nek magyar vonatkozása is van, ők azok, akik pátyolgatni kezdték a terrorizmussal vádolt Ahmed H.-t. A szervezet még 2016-ban indította “I Welcome” elnevezésű, migránsokat segítő kampányát. A Soros Györgyhöz köthető szervezet azóta is azt szeretné elérni, hogy az országok arányosan vállaljanak szerepet a migránsok ellátásában. A szervezet magyarországi szakértője kiemelte: a bevándorlók befogadása minden ország kötelessége, még akkor is, ha a kormányok képtelenek annyi embert integrálni, mint amennyi az elmúlt években Európába jött.

A szervezet most Orbán Viktor Izraelbe történő látogatása során sivalkodásba kezdett.

Az Amnesty International azt követeli, hogy a jeruzsálemi Jad Vashem Intézet mondja le Orbán Viktor ottani látogatását – olvasható a Der Standardon. A “jogvédő” szervezet mi másért aggódik, mint a magyar demokráciáért: a magyar kormányfőt de facto diktátornak nevezik, aki üldözi a politikai ellenfeleket és az emberi jogért kiálló civil csoportokat. A nyilatkozat ezért arra szólítja fel a holokauszt történetét kutató központot, hogy csatlakozzon az út idejére meghirdetett tiltakozásokhoz.

Az indoklás mindenképp érdekes, hiszen a sorosista szervezet migránsok befogadásáért végzett munkájára igazából nem kapott politikai felhatalmazást a magyar választók részéről.

Az Amnesty korábbi propagandaposztere, amelyen a déli határkerítést kritizálják.

Érdemes megjegyezni, hogy Izraellel eddig is jó kapcsolatot ápolt a magyar kormány. Korábban Benjamin Netanjahu is járt Budapesten, ami történelmi eseménynek számított: azelőtt ugyanis 30 éve nem járt hivatalos látogatáson izraeli kormányfő Budapesten. Az izraeli miniszterelnök akkor megköszönte, hogy Magyarország időről időre kiállt Izrael mellett a nemzetközi diplomáciai színtéren és több nemzetközi fórumon.

A mostani találkozón egyébként a kétoldalú kapcsolatok és Izrael európai támogatásának megerősítése lesz terítéken, valamint az antiszemitizmus elleni küzdelem.

Csütörtökön először a külügyminisztérium főigazgatójával, Yuval Rottemmel találkozik a magyar kormányfő. Ezt követi az immáron hivatalos találkozó Netanjahuval. Ezt egy sajtótájékoztató fogja követni, ami után Orbán Viktor Izrael elnökével, Reuven Rivlinnel fog találkozni. A délután folyamán látogat el a magyar kormányfő a Jad Vasem Intézet Holokauszt Emlékközpontjába. Csütörtök este Netanjahu és felesége egy vacsorára látja vendégül a magyar kormányfőt, aki pénteki visszatérte előtt még meglátogatja majd a jeruzsálemi Siratófalat.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

HONVÉDELEM – A honvédség leendő helikopterének fegyverzetét tesztelik a Bakonyban

HOPPÁ! – Holland külügyminiszter: nem léteznek békés, multikulturális társadalmak