in ,

Hoppá! Orbán Viktor bejelentette: 2021-ben újabb adócsökkentések jönnek!

Péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök ismét a Kossuth rádió vendége volt

Péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök ismét a Kossuth rádió vendége volt, ahol elmondta: jelenleg 99 százalék az esélye annak, hogy az egészségügyi rendszer kibírja a járvány által okozott terhelést. – Nekünk minden élet számít – közölte a kormányfő, aki kijelentette: az ausztriai helyzet alapján készítettek számításokat, előrejelzéseket arról, mi várható.

A kormányfő szerint a technikai eszközök rendelkezésre állnak, az emberi erőforrás is adott. – Arra kérek mindenkit, addig tartson ki, amíg a vakcina megjön – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint az a jövő nagy kérdése, hogy a koronavírus itt marad-e velünk, vagy teljesen eltűnik.

 

 

Adócsökkentés

A kormányfő a kabinet gazdaságvédelmi tervével kapcsolatban kiemelte: két részre bontották az intézkedéseket, az elsőben harminc napra adnak segítséget a szállodáknak és az éttermeknek, a kormány kifizeti a munkabérek egy részét, ha nem bocsátanak el alkalmazottakat. – A Miniszterelnökségen működő gazdaságvédelmi akciócsoport hosszabb távú intézkedéseivel lendületbe hozzuk a gazdaságot – hangsúlyozta Orbán Viktor, aki a konkrétumokról szólva közölte: további adócsökkentésekre lehet számítani, a kabinet a munkaalapú társadalmat kívánja tovább építeni. – Tartani fogom magam ahhoz a korábbi kijelentésemhez, hogy amennyi munkahelyet a vírus elvisz, annyit hozunk létre. Elkötelezett vagyok az iránt, hogy a 2021-es évben érezhető adócsökkentés történjen – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor a magyar labdarúgó-válogatott tegnap esti sikeréről azt mondta: bejött a papírforma, ám az izlandiak közel voltak ahhoz, hogy ezt megdöntsék. – Büszkék lehetünk a fiainkra, vikingeket harcban legyőzni nagy dolog – mondta Orbán Viktor, aki saját bevallása szerint a mérkőzés után nem sokat aludt, inkább csak forgolódott a győzelmi mámor miatt, majd reggel 6-kor az operatív törzs ülésén kezdte a napját.

Mozgósították a diákokat

Az interjú során a kormányfő elmondta, hogy mozgósították a műszaki egyetem diákjait is: 400-an segítenek a medikusok szállításában, akik családokhoz vonulnak ki, elvégezni a teszteket. A diákok cserébe szállást és ételt kapnak. A miniszterelnök elmondta: az orvosok, ápolók átvezénylése nagyon nehéz feladat, de muszáj megoldani annak érdekében, hogy a betegek megfelelő ellátásban részesüljenek. Az iskolák helyzetével kapcsolatban elmondta: 208 óvodát zártak be eddig a fertőzések miatt, és a 2500 általános iskola közel 10 százalékát.

– Elsősorban a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók azok, akik először megkapják a vakcinát, ugyanakkor fontos, hogy lehetőséget adjunk a választásra az embereknek, ezért nem kötelező az oltás – emelte ki Orbán Viktor.

Európai Unióból Szovjetunió

A miniszterelnök az EU-val folytatott jogállamiság-vita kapcsán elmondta: több levelet is írt az Európai Bizottságnak arról, hogy ha az unió nem áll el a terveitől, akkor Lengyelország és Magyarország kész megvétózni a költségvetést. Kiemelte: a magyar álláspont folyamatosan transzparens és stabil volt: a magyarok pénzét nem lehet elvenni. A magyar gazdaságnak működnie kell, ezért kellenek a beruházások, a zöld projektek.

– Ha elfogadjuk ezt a jogszabályt, amit az EP és a német elnökség kidolgozott, akkor az Európai Unióból Szovjetuniót csinálunk – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint ez a tervezet ideológiai alapon akar zsarolni országokat, és nem lehet fellebbezni. Régen a kommunista világban ezt szovjetellenes tevékenységnek hívták. Az unió alapegységei a tagállamok, nem a Parlament és a Bizottság.

Most nem erről kellene egyébként beszélni, hanem a koronavírus-járvány elleni védekezésről, és a gazdaság újraindításáról. Azokban az országokban, ahol 100 százalék felett van az államadósság, ott hamar gond lehet. Mi meg tudjuk oldani a problémáinkat, mivel tegnap is 2,5 milliárd eurót vettünk fel a pénzpiacokról – közölte Orbán Viktor.

Magyar Nemzet

 

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Brutális! 11,3%-os GDP növekedés az utolsó negyedévben!

Na, végre! Veszprém sem kér a botrányos álmesekönyvből!