in , ,

Na, végre! Veszprém sem kér a botrányos álmesekönyvből!

Csepel, Mezőkövesd és Nagykáta után egy újabb város mondhat nemet

Hamarosan a Veszprém önkormányzatához tartozó oktatási intézményekben is betilthatják a Meseország mindenkié című LMBTQ-mesekönyvet – tudta meg a Vasárnap.hu.

A Labrisz Leszbikus Egyesület által kiadott kötet betiltására vonatkozó indítványt Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő terjesztette a veszprémi közgyűlés elé, amely azonban a veszélyhelyzet végéig nem ül össze. Ez azt jelenti, hogy a döntés joga Porga Gyula polgármester kezében van, aki saját hatáskörben határozhat az indítványról.

Amennyiben a fideszes politikus az „érzékenyítő” mesekönyv betiltása mellett dönt,

Csepel, Mezőkövesd, Diósd és Nagykáta után Veszprém lesz a negyedik magyar város, ahol a gyermekek védelmében nemet mondanak az erőszakosan terjeszkedő LMBTQ-propagandára.

 

 

Bukott ügy a gyerekmesékbe rejtett baloldali propaganda

– Addig nincs veszély, amíg a kelet-európai kormányok nem engedik, hogy a káros gondolatokat törvény védje – fogalmazott a V4NA-nak adott interjújában dr. Filip Furman szociológus. A szakértő rámutatott, hogy a gyerekkorban elhintett propaganda összezavarja a fiatal elmét és a bizonytalanság fegyverré válhat a baloldal kezében.

„A baloldal évek óta próbálja saját ideái szerint szocializálni a gyerekeket, de még az ő szavazóik sem nyitottak a nemváltoztató és homoszexuális tartalmakra”, jelentette ki Filip Furman szociológus, az Ordo Iuris jogi kutatóintézet Társadalomtudományi és Bioetikai Központjának igazgatója. A V4NA a gyermekek körében terjedő, sokszor gyermekmesék formájába öntött, azonban felismerhetően baloldali ideológiát terjesztő propagandaeszközökről kérdezte a szakértőt.

– A hagyományos családokban felnőtt gyerekek többé kevésbé immunisak a radikális baloldali gondolatokra – fogalmaz Furman. Rámutat, hogy sok esetben az olyan mesekönyvek, mint mondjuk a Bátor tündérmesék vagy az Antirasszista baba – melyekben az LMBT-ideológia vagy a rasszizmus témái köré csoportosulnak a történetek – egyébként is inkább a szülőket befolyásolják, akik az olvasott értékeket továbbadják majd gyermekeiknek.

Az ember életében megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos szocializálódást – magyarázza Furman –, ebből elsődleges, ami a közvetlen hozzátartozókhoz köthető és ahol a gyermek az alapértékeket megtanulja. Ebben a stádiumban csak a szülők értékrendje befolyásolja a gyerekeket, ezért Kelet-Európában nem olyan erős a baloldali befolyás, mint nyugaton, mert ebben a térségben még sokkal erősebben jelen van a hagyományos családmodell és felfogás.

 

 

 

A kép forrása: Magyar Nemzet

 

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Orbán Viktor bejelentette: 2021-ben újabb adócsökkentések jönnek!

A kormány ahol tud, segít | 27-ről 5 százalékra csökken az elvitelre kért ételek áfája