in , ,

Hoppá! Megint a magyarokról beszél a világ! – A Financial Times címlapon hozta a magyar kormány családvédelmi programját

Még a magyar kormánnyal rendszerint kritikus brit gazdasági napilap is foglalkozott az Orbán Viktor által bejelentett családbarát lépésekkel

Még a magyar kormánnyal rendszerint kritikus brit gazdasági napilap is foglalkozott az Orbán Viktor által bejelentett családbarát lépésekkel, nem is akárhol, hanem címlapon. Ismert, a magyar miniszterelnök vasárnapi évértékelőjén az elmúlt évtized legnagyobb hatású családpolitikai programját jelentette be, úgy látszik, a nyugat-európai elit ingerküszöbét is elérte a dolog. 

 

 

A magyar kormány a családok támogatásáról szóló döntéseivel egész Európa számára is világossá tette, hogy a bevándorlással szemben a gyermekvállalást helyezi előtérbe.” – így reagált a Fidesz nevében Kocsis Máté frakcióvezető az Orbán Viktor által bejelentett hét pontos családvédelmi akciótervre. Jelen állás szerint a mainstream nyugat-európai sajtó ingerküszöbét is elérte a páratlan kezdeményezés, erről számolt be Varga Mihály, pénzügyminiszter közösségi oldalán. “Az ellenzék szerint nem történt semmi, ezzel szemben az Orbán-kormányt gyakran bíráló Financial Times ma címlapon hozza a családvédelmi programot. Mégis történt?” – írta némi iróniával a politikus.

Íme a Financial Times hétfő címlapja, a magyar miniszterelnök fotójával:

Ahogy beszámoltunk róla, hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be Orbán Viktor a Várkert Bazárrban tartott vasárnapi évértékelőjén. A miniszterelnök ismertette, hogy hét intézkedésről döntött a kormány, ezek évente a költségvetés fényében kiegészülhetnek újakkal.

  1. Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását.
  2. Bővítik a csok kedvezményes hitelét.
  3. Már a második gyermek születésekor egymillió forintot, a harmadik gyermeknél 4 millió forintot, minden további gyerek születésekor újabb egy-egymillió forintot vállal át Magyarország Kormánya.
  4. Azok a nők, akik akik legalább négy gyermeknek adtak életet, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.
  5. Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja.
  6. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást.
  7. Bevezetik a nagyszülői gyedet.

A korszakalkotó program elkészültét a miniszterelnök beszédében azzal indokolta, hogy a bevándorlás helyett a gyermekvállalást kell ösztönözni.

 

(forrás: Bordács Bálint, www.origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Sosem látott gondban az ellenzék – Teljes az ellenzéki tanácstalanság Orbán bejelentését követően

Nagyon nem stadion – Indulhat a fővárost átszelő kerékpárút beruházása