in

Nagyon nem stadion – Indulhat a fővárost átszelő kerékpárút beruházása

Budapesten a Rákos-patak, míg Pomáz és Szentendre között a Dera-patak mentén épül kerékpárút

Az egész megyét érintő kerékpárútépítésekről számolt be a pestmegye.hu. A cikk szerint a kormány 3,6 milliárd forinttal támogatja az olyan kerékpárutak megépítését, amelyek építési engedéllyel rendelkeznek, így kivitelezésük azonnal indítható.

 

A most bejelentett korszerűsítés érinti többek között a Pomáz-Szentendre és a Ráckeve-Szigetbecse-Makád szakaszokat is; akárcsak a fővárost a Rákos-patak mentén átszelő kerékpárutat, aminek 2017 októberében indult el a tervezése.

Változik a támogatások fókusza

A Pest megyei honlap szerint ezek a szakaszok kiegészítik és rendszerbe foglalják a már meglévő létesítményeket. A cél ezáltal a forgalomnövekedés és a kerékpáros turisták számának növelése, amiből természetesen a helyi vendéglátó egységeknek is előnye származhat.

Mivel eddig jellemzően nyugat-magyarországi kerékpáros fejlesztések kaptak támogatást, a következő beruházások célja az, hogy az ország északi és keleti része, valamint Pest megye is részesüljön hasonló támogatásból.

Ezek a szakaszok kapnak támogatást

A kormány az alábbi, építési engedéllyel rendelkező kerékpárutak megépítését támogatja Pest megyében, összesen 3,6 milliárd forintos értéken:

  • Pomáz-Szentendre: összekötő kerékpárút, a Dera-patak mentén
  • Fóti kerékpárút fejlesztése
  • Ipolydamásd-Szob közötti hiányzó szakasz
  • Ráckeve-Szigetbecse-Makád: az árvízvédemi szakaszon belül 12,4 km hosszan
  • a fővárosban a Rákos-patak menti kerékpárút.

Az engedéllyel rendelkezők azonnal indíthatják a kivitelezést.

(Gyöngyösi Klaudia, magyarepitok.hu)

Hoppá! Megint a magyarokról beszél a világ! – A Financial Times címlapon hozta a magyar kormány családvédelmi programját

Timmermans idetolja azt a szocialista képét, és szakszervezeti (!) vezetőkkel fog tárgyalni!