in ,

Jurák Kata jelenti: megfenyegették Zugló Fideszes képviselő jelöltjét! – Akcióban az ellenzék

Megfenyegették, hogy “el lesz intézve” a Fidesz XIV. kerületi önkormányzati képviselő-jelöltje, Borbély Ádám. A fiatal politikus közösségi oldalán számolt be az incidensről, ahol arról is ír: megtette a feljelentést és nem fél azoktól, akik meghátrálásra akarják kényszeríteni őt

Megfenyegették, hogy “el lesz intézve” a Fidesz XIV. kerületi önkormányzati képviselő-jelöltje, Borbély Ádám. A fiatal politikus közösségi oldalán számolt be az incidensről, ahol arról is ír: megtette a feljelentést és nem fél azoktól, akik meghátrálásra akarják kényszeríteni őt. 

Zuglóban kissé eldurvult a kampány, az egyik kormánypárti jelöltet, Borbély Ádámot ismeretlenek azzal fenyegették meg, hogy “el lesz intézve”, ha olyan dolgokba szól bele, “amibe nem kellene”. A fideszes politikus azonban annak ellenére is eltökélten folytatja a választási küzdelmet, hogy nem csupán veréssel fenyegették meg, hanem letépték plakátjaikat, levágták a kerületben kihelyezett molinóikat. Borbély Ádám a közösségi oldalán írta meg, hogy megtette a szükséges intézkedéseket a rendőrségen, miután ismeretlen számról érkező fenyegető hangvételű hívást kapott. A fiatal politikus egyébként a Fidelitas budapesti elnöke, aki nem rejti véka alá véleményét Zugló polgármesteréről sem. Véleménye szerint Karácsony Gergely Zuglóban nap mint nap bizonyítja alkalmatlanságát. Szavai szerint “öt év alatt leamortizálta a kerületet, a pénzek kezeléséhez nem ért (…), sorra érik a parkolási botrányok.” A “Budapest nem cirkusz!” címmel indított kampány sajtótájékoztatóján pedig azt is hozzátette, hogy:

De mit is várunk egy olyan alkalmatlan polgármestertől, aki Észak-Pesten keresi Csepelt, aki Törökország fővárosát Isztambulban keresi, és aki ellentmondásba keveredik saját aláírásával is 

A véleményét nyíltan vállaló Borbély már régóta vörös posztó a zuglói ellenzék szemében, akiknek nyilván nem érdekük, hogy Karácsony viselt dolgairól lehulljon a lepel, Borbély pedig folyamatosan szembesíti a kerületben folyó visszásságokkal a polgármestert és tárja nyilvánosság elé azokat.

A Borbélynak szóló fenyegetés, mely szerint ne szóljon bele bizonyos dolgokba, több mindenre is vonatkozhat. A képviselő-jelölt ugyanis nem csupán a parkolás miatt emelte fel szavát az elmúlt időszakban, de a polgármester által kötött szerződések miatt is. Borbély szerint ugyanis a polgármester hetekre eltünteti, majd amikor ez kiderül, visszacsempészi az önkormányzat honlapjára a szerződéseket, trükközik a parkolásról szóló gazdálkodási adatokkal, nem adja meg a szükséges információkat a helyi képviselőknek. Hozzátette: a polgármester továbbra is adós a zuglói kintlévőségekről és a kifizetetlen számlákról szóló válasszal, de a legjobb az lenne, ha válaszolna a parkolással kapcsolatos új szerződést illető kérdésekre.

Borbély Ádám sok borsot tör Karácsony Gergelyék orra alá, indulása komoly veszélyt jelenthet az ellenzékieknek Zuglóban. A kerületben egyébként nincs egyetértés az ellenzék soraiban.

A kerületi szocialistáknak az a Tóth Csaba a vezetője, aki Juhász Péter szerint is maffiózó

Mint arról korábban írtunk: a helyi MSZP Tóth Csaba vezetésével egyértelműen arra törekszik, hogy a többi ellenzéki pártot kiszorítsa Zuglóból és továbbra is megmaradjon a szocialisták ellenzéki dominanciája. Tóth Csabát egyébként Juhász Péter korábban maffiózónak nevezte, a PestiSrácok.hu stábja tavalyi zuglói forgatásán pedig az is kiderült, hogy mások is osztják az Együtt politikusának véleményét. Szerencsénkre Tóth Csabát magát is mikrofonvégre kaptuk, aki tagadta, hogy maffiózó lenne, ahogyan azt is, hogy köze van a zuglói sokat vitatott közbeszerzésekhez. Tóth Csaba azt is elmondta, hogy a rendőrség nem kérdezte meg őt a rejtélyes körülmények között eltűnt Sápi Attila ügye (bővebben itt) kapcsán, az viszont láthatóan nem esett neki jól, hogy a Lendületben jelöltjét Lévay Katalint is megpróbáltuk faggatni, amit az MSZP-s politikus többedmagával meg is próbált akadályozni.

(Jurák Kata, pestisracok.hu)

Hoppá! Maga Manfred Weber is megadná az esélyt Trócsányi László biztosjelöltnek

Soha ne feledjük! 13 éves Gyurcsány őszödi beszéde – Videó