in ,

Hoppá! – Kitálalt a jobbikos dőzsölésről Novák Előd

Lemondok a jobbikos pártalapítványi kuratóriumi tagságomról

Lemondok a jobbikos pártalapítványi kuratóriumi tagságomról – jelentette be Novák Előd Facebook-oldalán. A politikus azzal indokolta döntését, hogy a közösség pénzét hatalomtechnikai célokra akarják felhasználni.

Novák felhívta rá a figyelmet, hogy a képviselői tiszteletdíjak mellé a pártvezetéshez lojális politikusok nettó 400 ezres fizetéseket osztanak úgy, hogy közben a Jobbik csődközeli helyzetben van.

 

A jobbikos politikus szerdai Facebook-bejegyzésében azt írta:

Miközben a kisemberektől is pénzt kéregetnek az ÁSZ-bírságra, ez a dőzsölés morálisan vállalhatatlan számomra, aki a politikusi álláshalmozás ellen mindig küzdöttem; most ráadásul csak dupla fizetésekről van szó, dupla munkáról még papíron sem
Az egykori alelnök elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy az ÁSZ-bírságra gyűjtött pénzt felélték, pedig a pártvezetés nem ezt ígérte, hanem a bírságra fordítást, vagy pedig az adományozóknak való visszafizetést
Még így is százmillió forintnál is nagyobb kampánytartozás van a Magyar Posta felé
– tette hozzá. Novák Előd emlékeztetett: a Jobbik Magyarországért Alapítvány kuratóriumának május 29-ei ülésén sikerült 2-2-es döntetlennel megakadályoznia azt, hogy a tervezett 4 leköszönt képviselő a még 3 hónapig egyfajta végkielégítésként folyósított, teljes mértékű képviselői tiszteletdíja mellé, párhuzamosan a pártalapítvány is hasonló nagyságú, konkrétan nettó 400 ezres juttatást adjon „szakértésért”.
Ugyanígy kap mandátumának több mint négy évvel ezelőtti megszűnése óta folyamatosan Pörzse Sándor is még többet, lényegében teljes képviselői fizetést hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzését mindenki láthatja, hogy mi… A közpénz ilyen hatalomtechnikai eszközként való felhasználása elfogadhatatlan számomra, ugyanakkor rávilágít, hogyan miért támogatják a pártvezetést olyan sokan a képviselőink közül, s hogy miért távolodik el a frakció a párttól
– olvasható a Jobbik egykori alelnökének bejegyzésében. Novák szerint a pártelnökség nem tűrte a pártalapítványi leszavazást, újra szavaztak egy iránymutatást, a kuratórium elnöke pedig két nappal később ismételt szavazást kérve 3-1 arányban már átnyomta ugyanazt a javaslatot, mely most még csak egy képviselőt érintett, de mind a 4 kiesett képviselő nevesítetten tervben van.
Rámutatott: újabb három nap elteltével, miután Toroczkai László feltárta a balliberális Együtt támogatását célzó, az alelnöksége idején megakadályozott javaslatot -, az egyik kurátor látszólag meggondolta magát, s a meghozott határozatot ismét felülbírálták. Novák Előd tűrhetetlennek tartja, hogy információi szerint „más keretből, diszkréten bújtatva, de ugyanúgy kifizetik a 400 ezreket négy éven át, most még a sajátos végkielégítésként folyósított képviselői tiszteletdíjakkal párhuzamosan is.”
Bár egy szerényebb, mértéktartó összegű, szakmai munkával párosuló megbízást tudtam volna támogatni, ezzel túlmentek minden határon
– írta. Lemondásával egyúttal tiltakozik Novák Előd a Pongrátz Gergely-Érdemkereszt – lényegében – megszüntetésével szemben. Hiszen eddig minden évértékelő része volt a díjátadás, de idén már úgy döntött a pártelnökség, hogy nem adja át az elismerést, melyet a párt „alapító atyjáról” neveztünk el – zárta sorait.
Forrás: Facebook/Novák Előd, Fotó: Origo
Facebook hozzászólások
(pestisracok.hu)

Huth Gergely a Heti Válaszról és Borókairól

A helyzet fokozódik! – Az Alapjogokért Központ szerint indokolt az új bíróság felállítása