in , ,

(képek) Soros valóra vált álma – Németországban 20 ezer migráns tüntetett

Több mint húszezer németországi kurd tüntetett szombaton Kölnben

Protestors take part in a mass demonstration against the ongoing ??Turkish military campaign in the Kurdish-held Syrian enclave of Afrin, in Cologne, western Germany, on January 27, 2018. Turkey launched an offensive against the Kurdish People's Protection Units (YPG) on January 20 in their enclave of Afrin, supporting Syrian rebels with air strikes and ground troops. / AFP PHOTO / dpa / Marius Becker / Germany OUT

Behozták a problémáikat: Németországban tüntettek a kurdok az ottani helyzet miatt

 

Több mint húszezer németországi kurd tüntetett szombaton Kölnben. A német nagyvárosban megtartott demonstrációt amiatt tartották, mert Törökország haderejével egy hete támadásokat intéz Észak-Szíriában a kurd erők ellen. A megmozdulást a rendőrség oszlatta fel, ugyanis a tüntetők tiltott zászlókkal vonultak.

Fotó: AFP

A demonstrálók egyebek közt a Kurdisztáni Munkáspárt lobogóit lengették, és nem tettek eleget a rendőrségi felszólításnak, hogy tegyék el ezeket. A hatóság emberei végül két tüntetőt őrizetbe vettek, és nagy mennyiségben lefoglaltak tiltott jelképű tárgyakat.

Fotó: AFP

Nagy a veszélye, hogy a tüntetés összecsapássá fajul, mivel Köln központjába szervezték, ahol sok nacionalista török él”

– közölte a rendőrség.

Fotó: AFP

A kurdok egész Németországból útnak indultak, hogy csatlakozzanak a kölni tüntetéshez. A rendőrség is nagy erőkkel készült, több városból is átcsoportosították az erőiket. Több mint kétezren vigyázták a rendet.

A tüntetők annak az Abdullah Öcalannak az arcképével ellátott zászlókat lobogtattak, aki jelenleg börtönben ül. Ő a Kurd Munkáspárt, a PKK alapítója, a szervezetet a legtöbb országban terrorszervezetként tartják számon.

( 888.hu, Bokor Gábor)

 


Utált ellenzék – Nézőpont Intézet: Gyurcsány és Vona a legelutasítottabb két pártelnök

HOPPÁ! – Kedden Kurz-Orbán találkozó