in , ,

HOPPÁ! – Felgyorsítanák a deportálásokat a bajorok

Bajorország rendőri vezetéssel saját menekültügyi hivatalt állít fel augusztustól

Bajorország rendőri vezetéssel saját menekültügyi hivatalt állít fel augusztustól, és következetesebben fog eljárni a migránsok deportálása terén – jelentette ki a Die Welt című konzervatív német lap vasárnapi kiadásának adott interjúban Markus Söder bajor kormányfő.

Egyensúlyt akarunk teremteni az emberségesség és a jogállamiság között” – húzta alá Söder. A konzervatív Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa elmondta, hogy az augusztus 1-jén felálló bajor menekültügyi hivatal a jelenleg elaprózott felelősségi köröket lesz hivatott összefogni.

A menekültügyi fordulat második lépéseként a bajor kormányfő szerint szinte teljesen át fogják alakítani a menekülteknek járó támogatások rendszerét. Úgy véli ugyanis, hogy sokan az államtól kapott juttatások egy részét hazaküldik, ami miatt hazájuk nem érdekelt abban, hogy visszafogadja őket. Cél az is, hogy kevésbé legyen vonzó a Németországba jövetel.

Fotó: AFP

Kiemelte a bajor kormányfő, hogy jelentősen bővítik a deportálási kapacitásokat, továbbképzik az ezzel foglalkozó rendőröket és repülőgépeket is bérelnek.

Ezzel jelentősen növeljük a deportálási nyomást

– hangsúlyozta Markus Söder.

Annak a véleményének adott hangot, hogy aki jogosult a menekültstátuszra, az Bajorországban nagyobb eséllyel tud integrálódni, mint az ország más részein, aki viszont nem jogosult a befogadásra, azt Bajorország a több tartománynál következetesebben fogja kiutasítani.

Az SPD-elnök nem lát migrációs nyomást

Álnok, jobboldali populista stratégia úgy tenni, mintha ezrével állnának az emberek Németország határainál, valójában már nagyon kevés menedékkérő érkezik – kommentálta a Die Welt konzervatív német lap vasárnapi kiadásának az elmúlt hét menekültügyi vitáját Andrea Nahles, a szociáldemokraták vezetője.

A balközép pártvezető megítélése szerint a konzervatív uniópártok közötti vita az egész országot túszul ejtette, és ezt a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) nem fogja még egyszer megengedni. Abban viszont mindig is egyetértettek a konzervatívokkal, hogy aki egy másik uniós tagállamban már menedéket kért, az Németországban ne adhasson be menedékkérelmet.

mindenszo.hu

FRANCIA KÁOSZ – Ezúttal csak 18 autót gyújtottak fel a franciaországi Nantes-ban | VIDEÓ

A legszebb felvonulás is szombaton volt – Ezer Székely Leány Napja