in , , ,

FRANCIA KÁOSZ – Ezúttal csak 18 autót gyújtottak fel a franciaországi Nantes-ban | VIDEÓ

Sajtóbeszámolók szerint némileg „nyugodtabbá” vált a helyzet a francia városban

Sajtóbeszámolók szerint némileg „nyugodtabbá” vált a helyzet a francia városban, ahol éjjel 18 gépkocsit gyújtottak fel a bevándorlók.

Nantes-ban azt követően szabadult el a pokol, hogy a 22 éves Aboubakar Fofanát még kedd este Nantes Breuil nevű negyedében a gépkocsijában lelőtt egy rendőr, amikor a bűnszövetkezetben elkövetett lopás gyanúja miatt körözés alatt álló férfi nem akarta magát igazolni. A rendőrök felszólították, hogy kövesse őket a rendőrőrsre, ekkor megpróbált a gépkocsijával elhajtani, és beletolatott egy házba. A rendőr ekkor behajolva a gépkocsi ablakán rálőtt és halálosan megsebesítette a nyaki ütőerén.

A rendőrt hivatali személy által elkövetett, halált okozó szándékos erőszakkal gyanúsította meg az ügyészség, ami húsz év szabadságvesztéssel sújtható. A rendőr szabadlábon védekezhet, de felügyelet alá került.

A bűnöző lelövése miatt szerda estétől éjszakánként mintegy 50 autót, középületeket, iskolát, könyvtárat, valamint üzlethelyiségeket gyújtottak fel a helyi fiatalok, akik benzines palackokkal dobálták a rendőröket.

Szombat éjjelre némileg csillapodott a helyzet a korábbi napokhoz képest, így 35 kiégett gépjárművet számoltak össze a város utcáin, míg vasárnap 18-at, de ezúttal elmaradtak az összecsapások a rendőrökkel, akik senkit nem állítottak elő a rendbontók közül.

Nantes-ban az elmúlt években rengeteg migránst helyeztek el, akik főleg Guineából, Elefántcsontpartról, Kamerunból, illetve Ghánából érkeztek. Jellemző, hogy egy-egy lakásban harminc-negyven migráns is él. Tarthatatlan körülmények uralkodnak a város több területén.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

AZ ÉV VICCE – A Liberálisok és a vidék felemelése

HOPPÁ! – Felgyorsítanák a deportálásokat a bajorok