in

Hont András véleménye az előválasztásról meg az ellenzékről: papírgalacsinokkal dobálják a várfalat

Az egyik feles többséggel alkotmányozna, a másik, hogy börtön, a harmadik befagyasztana számlákat

„Nagyon sajnálom, de az agresszivitásba csomagolt kóros hiszékenység minden oldalon, minden színben, minden körülmények között kiábrándító és dühítő. Nem teljesen magánügy, hogy tömegek boldog együgyűségükben sokadszor hagyják magukat átverni, és erre még büszkék is. Van egy vár, amit elvben szerintük el kéne foglalni, majd tapsolva nézik, hogy hadaik vezéreikkel az élen fölvonulnak papírgalacsinokkal dobálni a várfalat. És amikor megkérdik tőlük, hogy ti mit műveltek, akkor rikácsolnak, hogy mi legalább csinálunk valamit, könnyű csak gúnyolódni meg kritizálni, akkor mondd meg te – hangzik –, hogy mit kell csinálni. Megmondtam már ezerszer: ne csináljátok.

De nem. Ti dobálóztok tovább galacsinokkal, és vakon hisztek tovább a vezénylő tábornokoknak, akiknek nem mellesleg a fizetését a várból folyósítják. Arra persze tíz éve ötletük nincs, hogy miként is nézne ki egy kormányzás ilyen feltételek közt. Az egyik azt mondja, hogy feles többséggel alkotmányozna, a másik, hogy börtön, a harmadik befagyasztana számlákat, majd ezen egymással összevesznek. De azért én mondjam meg, hogy mit kell csinálni.

Hónapokig semmi más dolguk nem volt, mint erre az egy hétre fölkészülni. Nem kezelhetetlenül nagy tömeg adatait kell nyilvántartani, nem egy vadiúj technológiát kell fejleszteni, és pénz is akadt volna hozzá. Egymással szembeni reklámra többszörösét költötték el az elmúlt időszakban. De nem baj, itt a megoldás. Akkor megmondom, hogy mit kell csinálni fanyalgás helyett: indítottam egy ONLINE PETÍCIÓT. Az még működik. A harciasabbak megváltoztathatják a Facebook-profilképüket is, az is be szokott válni.”

 

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Németh Balázs: a túlterhelés olykor visszanyal. Emlékeznek? Április 30-án lefagyott az a honlap, amelyen oltási időpontot lehetett volna foglalni.

Összeomlott az előválasztás, mint a baloldal Gyurcsány nélkül