in ,

Hivatalos – Felmérés: a főpolgármestert már saját szavazói is úgy kivágnák, mint macskát sz*rni

Nézőpont: a budapestiek többsége felelősnek tartja Karácsonyt a Városháza-ügyben

Az intézet honlapján hangsúlyozza: a főpolgármester a mai napig nem tisztázta helyzetét az üggyel kapcsolatban.

A választási részvételüket biztosra ígérő, politikailag aktív budapesti lakosok abszolút többsége (51 százalék) gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-botránnyal kapcsolatban – derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából.

Az intézet honlapján azt írják: két hónapja robbant a hír, hogy a Karácsony Gergely által vezetett főváros a 2010 előtti szocialista világ kulcsszereplőin keresztül értékesíteni próbálja a Városháza épületét. A sajtó számára szivárogtatott információkból mára kirajzolódni látszik, hogy

az ügyben az egykori szocialista világ prominensei érintettek, akik mára behálózták Karácsony közvetlen környezetét.

A portálon hangsúlyozzák: a főpolgármester a mai napig nem tisztázta helyzetét az üggyel kapcsolatban.

60 százalék szerint Karácsonyt felelősség terheli

Az aktív választók négyötöde (78 százalék) igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy hallottak-e a budapesti Városháza eladása kapcsán kialakult ügyről. Akik hallottak a botrányról, 60 százalékuk gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-ügy kapcsán, míg csupán egyötödük (21 százalék) szerint nem felelős.

Még Karácsony Gergely egykori választói is kritikusak a főpolgármesterrel szemben:

a budapesti aktív szavazók több mint fele (51 százalék) ugyanis a főpolgármestert felelősnek tartja a Városháza-ügyben (25 százalékuk nem). Emlékezetes, hogy Karácsony Gergelyre a budapesti szavazók éppen 51 százaléka szavazott 2019 októberében a főpolgármester választáson.

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása 2021. december 6. és 8. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba ± 3,16 százalék.

(mandiner.hu)
Add tovább!

Schiffer a Völner-ügyről: az ellenzéknek innen nehéz nyerni

Skrabski Fruzsina zseniális értekezése Maki Zajról: azt mondja, meg tud szólítani jobboldali embereket. Majd lehülyézi a jobboldali embereket.