in ,

Hazaárulók egymás közt – Niedermüller és Ujhelyi egymásnak estek

Egyik 19, a másik egy híján 20

Ki a nagyobb migránspárti? – Egymás torkának esett a DK-s Niedermüller és az MSZP-s Ujhelyi

 

Általuk nem ismert fogalmak, mint a “büszke magyar” és a “hazafi” szavak dobálózása mellett, a migránsok és a kvóta miatt esett egymás torkának a Facebookon a gyurcsányista Niedermüller Péter és a szocialista Ujhelyi István.

A két szélliberális ellenzéki tulajdonképpen azon kapott hajba, hogy kinek nagyobb a migránspárti szíve, ki, milyen kvótát és mennyi bevándorlót szeretne Európában és Magyarországon. Nagyon azért ne rémüljünk meg, a két EP-képviselő egy dologban egyetért: A Fidesz züllött, gerinctelen, aljas, és különben is Orbán…

Egészen parádés cicaharcnak lehettünk szemtanúi a Facebookon, ahol a széthúzásban jeleskedő összefogó pártok két prominense, a Brüsszelben komoly pénzekért a magyar kormány ellen lobbizó EP-képviselők, a DK-s Niedermüller Péter és az MSZP-s Ujhelyi István esett egymásnak a migránsok és a kvóták miatt.

A vita kifejezetten szórakoztató, a legjobb rész pedig kétségkívül az, amikor a gyurcsányista Niedermüller olyan fogalmakat vág Ujhelyi fejéhez, amelyekről politikai pályafutásában ezidáig nem bizonyította, hogy ismerné is őket. A “büszke magyar” és a “hazafi” pontos értelmezése egyértelműen ilyen. Mindenesetre ez sem akadályozta meg a vitát kezdő Niedermüllert abban, hogy számon kérje Ujhelyi Istvánt egy, az ATV Startban megfogalmazott mondata miatt.

“Olvasom, hogy Ujhelyi István, az MSZP EP képviselője azt találta mondani, az ATV Startban, hogy “ő sem akar tömeges migrációt, kötelező kvótát, mert nem segíthet a magyar társadalmon egy ilyen típusú migráció.” Na most ahhoz képest, hogy a kolléga úr négy éve itt ül az EP-ben, tudnia kellene, vagy ha nem tudja, akkor tájékozódnia illene, hogy nincs tömeges migráció, menekültek vannak, nincs kötelező kvóta, a magyar kormánynak mindössze 1294 menedékkérő kérelmét kellene elbírálnia.

Több mint sajnálatosnak tartom, hogy az MSZP az ellenzék választási vereségéből azt a következtetést vonta le, hogy bele kell állnia, támogatnia kell a Fidesz ostoba, hazug, aljas és gyalázatos gyűlöletkampányát.Hidd el, István, nem éri ez meg! Nem ettől leszel “büszke magyar hazafi” – írta ki a közösségi oldalra Niedermüller. Igen, jól olvasták, a DK-s politikus szerint nincs tömeges migráció, nincs kvóta.

Nem váratott magára sokáig a válasz, Ujhelyi István hozzászólásban fejezte ki értetlenkedését Niedermüller személyét ért támadásával kapcsolatban.

“Péter, meglehetősen sajátos, hogy Facebook-hirdetésben ugrottál nekem; ez példátlan. Érthetetlen, hogy milyen politika hátsó szándékból támadtok most nekem. A migráció ügyével kapcsolatban nem mondtam sem újat, sem vállalhatatlant. A felső korlátok nélküli, kvóta szerinti elosztást eddig sem támogattam, támogattuk és ezután sem fogjuk.

Csak a Fidesz keveri össze a menekültkérdést és a migrációt, Te ne ess ugyanebbe a hibába és ne próbálj egyenlőségjelet tenni az orbáni propaganda és az én álláspontom közé. Minden menedékkérőnek, aki jogosult rá, minden segítséget és oltalmat meg kell adni az európai szolidaritás és emberség jegyében. Ezt vallottam eddig és ezt vallom most is.

A Fidesz-kormány züllött és gerinctelen propagandája összemossa az összemoshatatlant és életveszélyes gyűlöletkampányt folytat teljes népcsoportok ellen. Ez tűrhetetlen! Annak kimondása viszont szerintem elvárt és elvárható, hogy európai parlamenti képviselőként, a magyar emberek érdekeit szem előtt tartva nem támogatom a tömeges migrációt és a korlát nélküli kvótákat.

Ahogy mindig is mondtam: a szolidaritásnak nincs határa, a befogadásnak viszont van! Ha gondolod, gyere át hozzánk egy kávéra és ott folytassuk, ne Facebook-hirdetésekben…” – válaszolta Ujhelyi, aki ugyanakkor azt nem fejtette ki, hogyan nem támogatja a tömeges migrációt, ha közben “minden segítséget és oltalmat megadna a menekülteknek az európai szolidaritás és emberség jegyében”.

 

Eddig a pengeváltás. Várjuk a folytatást. Addig is egy másik kommentet idéznék a vita alól. Gyula szerint ugyanis: “Nekem egyik 19 a másik 1 híján 2O. Másképp: egyik kaki a másik s…r”. Nem mi mondtuk, nem is tennénk.

Vezető fotó: MTI/Kelemen Zoltán
(Szarvas Szilveszter, pestisracok.hu)

Agyhalál – Pszichiátriai kezelésre menekül a felelősség elől Ács momentumos, fenyegetőző polgármestere

Brutális mértékben nőtt az iskolai erőszak Ausztriában – Na vajon miért????