in , ,

Brutális mértékben nőtt az iskolai erőszak Ausztriában – Na vajon miért????

Elképesztő mértékben emelkedett az iskolai erőszak Ausztriában az elmúlt három évben.

Elképesztő mértékben emelkedett az iskolai erőszak Ausztriában az elmúlt három évben. Felmerül a kérdés, vajon mi okozhatta ezt?

Az ÖVP egyik tagja, Karl Mahrer kérdezte Herbert Kickl belügyminisztert az iskolai erőszakról. A válaszból kiderült, hogy drasztikus mértékben megnőtt a testi sértések száma az osztrák iskolákban, különösen Bécsben fajult el a helyzet – írja a Kronen Zeitung.

A kép illusztráció.

Fotó: AFP

Az osztrák iskolákban sokszor már a fegyverhasználattól sem riadnak vissza, persze lőfegyverekről azért nincsen szó, de csak Bécsben 312 esetben kellett orvosi kezelésben részesíteni a diákokat az iskolában történt erőszak miatt. Ezek zömmel verekedések voltak, de többször késelés is előfordult.

Az adat akkor mond igazán sokat, ha összevetjük azzal, hogy 2014-ben ugyanez a szám 24 volt.

Ez azt jelenti, hogy az elmúlt három évben – melyben benne volt a 2015-ös migrációs hullám – 1200 százalékkal nőtt az iskolai erőszak Bécsben.

Ausztria többi tartományában is komolyan megnőtt az iskolai testi sértések száma, ha nem is ekkora mértékben. Felső-Ausztriában 17-ről 114-re, Stájerországban 18-ról 109-re, Alsó-Ausztriában 22-ről 77-re, Karintiában 12-ről 72-re, Tirolban 11-ről 64-re, Salzburgban 7-ről 54-re, Vorarlbergben háromról 25-re, míg Őrvidéken ötről tízre nőtt az iskolai verekedések vagy késelések miatt orvosi ellátásra szoruló diákok száma.

Mahrer szerint az iskolai erőszakot nem szabad tolerálni, megelőző programokat, erőszakellenes táborokat kell kialakítani a diákok számára.

Ide kapcsolódik egy tavaly novemberi cikkünk, melyben arról írtunk, hogy Sebastian Kurz szerint az oktatás legfőbb problémája, hogy Ausztriában a gyerekek harmada nem tud megfelelő mértékben németül. 2016-ban egyébként Bécsben az ötödik legnépszerűbb név a Mohamed vagy annak valamelyik változata volt.

 

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Hazaárulók egymás közt – Niedermüller és Ujhelyi egymásnak estek

Szijjártó: megengedhetetlen nem beszélni a migráció biztonsági vonatkozásairól