in ,

Agyhalál – Pszichiátriai kezelésre menekül a felelősség elől Ács momentumos, fenyegetőző polgármestere

Betegszabadságra ment, és bizalmat szavaztatott magának a képviselőtestület többségével Lakatos Béla ácsi polgármester

Betegszabadságra ment, és bizalmat szavaztatott magának a képviselőtestület többségével Lakatos Béla ácsi polgármester, akit egy hete lepleztünk le. Videó- és hangfelvételeken mutattuk be, hogyan ordibál magából kikelve, hogyan fenyegeti az iskola pedagógusait és a képviselőket, sőt még helyi lakosokat is.

Egy nőnek például azt mondta, hogy el lesz vágva a torka. Az ácsiaknak sikerült elérniük, hogy május 24-én rendkívüli testületi ülésen tárgyaljanak a polgármester botrányairól, legalább is azt hitték. Lakatos Béla ugyanakkor elmenekült a felelősség elől. Kedden, miközben betegszabadságát tölti, sebtében összehívta a testületet, azért, hogy lefújják a rendkívüli ülést, és ne kelljen a halálra rémített gyermekek, és tanárok szemébe nézni.

Másik napirendi pontként bizalmat szavaztatott magának úgy, hogy ígéretet tett, pszichiátriára vonul és kezelteti magát. Közben az ácsiaktól újabb megdöbbentő dokumentumokat kaptunk, amelyek alapján egy kissé más a dolgok állása. Lakatos Béla a képviselőknek küldött levélben ugyanis még feltételekhez kötötte a lemondását.

De nem csak ezt a levelet kaptuk meg, hanem olyan okiratot is, amely arról tanúskodik, hogy saját magával annyira meg volt elégedve Lakatos Béla, hogy háromhavi bérének megfelelő összegű jutalmat fizettetett magának. 

Egy hete megírtuk, hogy Lakatos Béla, aki a tavaszi választáson a Momentum vidéki arcaként, reménységeként, a cigányság megmentőjeként tetszelgett az ellenzéki sajtóban 24.hu-tól Hír Tv-ig, de valójában egy agresszív, erőszakos ember, aki rettegésben tartja a Komárom-Esztergom megyei kisvárost. Dühkitörései miatt félnek tőle a hivatalban, de még az utcán járó-kelők is. Autójából üvöltözik ki az emberekre, hogy “mocskos fideszesek” – mivel nem képes feldolgozni csúfos választási vereségét.

Több alkalommal is berontott az iskolába, pofán veréssel fenyegette a tanárokat, a pénzásási városrészben élőket begyöpösödött falusi parasztnak titulálva. Az egyik pedagógust fellökte gépkocsija motorházának tetejére. A gyerekeket pedig kizavarta a tornateremből, amit lezárt, mondván az az önkormányzaté, mert a város fizette.

A testületi ülés alkalmával a képviselőket zavarta ki üvöltve a hivatalból. Előfordult, hogy vizes palackot vágott neki egy idősebb volt képviselőnek. Egy helyi asszonyt, akinek családja felől tartozás miatt eladták az önkormányzati ingatlant azzal fenyegetett, hogy el lesz vágva a torka.

Íme az akkor bemutatott felvétel:

MÁR TÖBB MINT EZREN KÖVETELIK A POLGÁRMESTER LEMONDÁSÁT 

A nyilvánosságra hozott felvételek nagy port kevertek. Azóta az egész ország a durva, erőszakos ácsi polgármesterről beszél, aki továbbra is csak a kibúvót keresi a felelősség alól. Tegyük hozzá, hogy pártja, a Momentum is úgy tesz, mintha nem is ismernék. De nem határolódtak el tőle…

Az iskolai botrány után azok a szülök, akiknek a gyermekei végignézték, átélték az atrocitást, felkeresték a hivatalt és elérték, hogy rendkívüli testületi ülésen tárgyalják meg a képviselők a lakosság bizalomvesztését. Ugyanis néhány nap alatt több mint ezren írták alá a petíciót, melyben Lakatos Béla polgármesteri posztról való azonnali távozását követelik.

A rendkívüli ülés május 24.-én 16 órakor lett volna. A petíció egyik kezdeményezője, egy édesapa a saját pénzén gyártatta le a szórólapokat és szervezte, hogy mindaz aki érintett, elégedetlen, tudjon róla és részt vegyen az ülésen. Csakhogy Lakatos Béla, aki ügyei sajtóvisszhangja hatására betegszabadságra vonult lefújta azt. Simicska Indexének sírta el, hogy mennyire megviselte az utóbbi hetekben, hónapokban az élet. Agydaganatban meghalt egy fiú, akit a sajátjaként szeretett, a választást is elveszítette és szerinte ezért nem tud uralkodni az indulatain. Most még a “kormánymédia” is rászállt, ezért most vállalja, hogy pszichiátriai kezelésre vonul.

A városvezető lemondását szorgalmazó egyik szülő portálunknak azt mondta, a mai napig biztosan semmilyen pszichiátriára nem vonult el a polgármester. Ugyan azokkal a módszerekkel játszik és fenyegetőzik tovább. Mindössze annyi történt, hogy betegszabadságot vett ki. De ezalatt sebtében összehívott egy testületi ülést kedd délutánra, ahol bizalmat szavaztatott magának és ígértette, hogy majd kezelteti magát és nem fordul elő többet, hogy úgy viselkedne, ahogy korábban tette.

5:2 arányban szavaztak neki bizalmat, ami érthető, hiszen az alpolgármester folyamatosan nyeri az önkormányzattól a munkákat, pályázatokat, egy másik képviselő földet kapott, egy harmadiknak pedig a veje külsős bizottsági helyet – mondta a férfi. 

A keddi ülés másik apropója az volt, hogy lefújják a csütörtökre tervezett rendkívüli ülést, nehogy a lakosság nyomására megtörténjen, amit már rebesgetnek, hogy vannak képviselők a testületben, akik az önoszlatást fognak indítványozni.

Mi ott leszünk, és a képviselők közül is lesz, aki ott lesz, akkor is, ha a polgármester úr nem. Amivel próbálkozik, az ismételten a település lakosságának arcon köpése – fogalmazott az aláírásokat is gyűjtő szülő.

Megjegyezte, néhány nap alatt, úgy hogy csak munka után tudnak gyűjteni, több mint ezren írták alá, hogy követelik Lakatos Béla lemondását. A csütörtöki tiltakozó akciót annak ellenére megtartják, hogy lesz rendkívüli testületi és a képviselőtestület a lakosság mellé áll, vagy sem. Már foglaltak területet, kérték a rendőrség helyszíni biztosítását és a szórólapokat is kiszórták. Nem hajlandóak meghátrálni és tovább tűrni a polgármester alpári, fenyegető stílusát.

A LAKOSSÁG ELŐL MENEKÜL, A FACEBOOKON MENTEGETI MAGÁT 

A keddi ülés után egy hosszabb üzenetet osztott meg Lakatos Béla a Facebook oldalán. Ebben azt írja, hogy pszichiáter segítségével fogja kezeltetni kimerültségből eredő “nem elfogadható viselkedését”. A jövőben pedig tartózkodik a nem megfelelő megnyilvánulásoktól kollégái is az intézményi dolgozókat illetőleg. A következő alkalommal pedig, amikor ilyen elfogadhatatlan viselkedés történik részéről, önként lemond a polgármesterségről. Hozzáteszi, hogy a képviselőtestület nagy része ezekkel a feltételekkel szavazott neki bizalmat.

A bejegyzésben azt is bejelenti, hogy a lakosság által kért rendkívüli testületi ülést pedig elhalasztja, kezeléséig, mivel a probléma okozója ő maga, és a felmerülő kérdésekre hitelen ő tud válaszolni.

Azt is írja, hogy mélységesen bánja múltbéli viselkedését, amely szerinte is elfogadhatatlan. Ugyanakkor nem maradhat el üzenetéből az őt támadók kritizálása. Szerinte “illegális felvételekkel” lejáratták a sajtóban a települést, és “túlzó indulatokat keltettek”. 

A KÉPVISELŐKNEK MÉG FELTÉTELEKHEZ KÖTÖTTE A LEMONDÁSÁT 

Lakatos Béla, miután botrányi miatt túl forró lett lába alatt a talaj, e-mailt küldött a képviselőknek. Szeptembertől hajlandó lemondani a polgármesterségről, azzal a feltétellel, ha visszaveszik tanítani az iskolába, megkapja plusz két havi bérét és megtarthatja a szolgálati autóját. Azt kéri, gondolkodjanak el ajánlatán, a testület döntéséig ő betegszabadságra vonul, kimerültség miatt.

Egy másik iratot is kaptunk Ácsról. Egy 2014-es határozati kivonatot, amelyen a jegyző és a polgármester pecsétje szerepel. Az irat szerint Lakatos Béla csak mintegy 3 havi bérnek megfelelő jutalmat adott magának…

Az “acsi bacsi” Youtube csatornára felkerült “L. Béla ácsi polgármester igazi arca 2. című videóba is közmeghallgatást is bevágtak, amelyen az egyik helyi lakos azzal illette a városvezetést, hogy mutyiznak a beruházásoknál, pályázatoknál. Lakatos Béla rövid velős válasza az volt, hogy ha ilyet feltételez, tegyen feljelentést, de előre jelzi, hogy ez esetben ő rágalmazás miatt fog feljelentést tenni.

Vezető kép: A Momentum plakátja a tavaszi választási kampányból
(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Ami magyar, azt a libsi média támadja – Támadja az ellenzék az új márkát

Hazaárulók egymás közt – Niedermüller és Ujhelyi egymásnak estek