in ,

Három a magyar igazság – Bognár Zsolt témazáró dolgozata Alföldi Róbertről

Három a magyar igazság és a ,,levélke” is

Alföldi Róbert úr! Jobb lenne takarékon égned, mert kontraproduktív az áldozati póz
Folyamatosan te és elvbarátaid náciztok, fasisztáztok, diktatúráztok és akkor szemrebbenés nélkül lemerészeled nyilatkozni a 24.hu-nak magadat, magatokat sajnáltatva hogy:
,,Aki mást gondol valamiről, az egyből hazaáruló, zsidó, b-i, cigány, migráns vagy mindez egyszerre”.

Nem érzed, hogy ezzel is te minősítesz általánosítva és kiterjesztően?
Amúgy azzal nincsen baj, ha valaki mást gondol, azzal viszont igen, hogyha ennek a szintje megüti azt a mértéket, amit legalább erkölcsi értelemben és meggyőző konszenzussal a többség hazaárulásnak gondol, hogy maradjunk a felsorolt példáid egyikénél. Akkor az illető nem ,,egyből” válik hazaárulóvá, ahogy mondod, hanem viselkedése okán eleve az.
Most komolyan, ezt tenéked magyarázzam?

Gondolj a Nemzeti Színház igazgatásod alatti 2010-es időszakára, amikor csak igen heves tiltakozások után vontad vissza az Erdély egykori elcsatolását is jelentő rendezvény megtartásának engedélyét, ami egyben Románia nemzeti ünnepével azonos dátum. A pillanatnyi ,,hazaárulást” nem menti, legfeljebb csak árnyalhatja, hogy fejedhez kapva, az irtózatos politikai nyomás következtében visszavontad a megrendezést támogató döntésedet.

A ,,mást gondoló” már ne is haragudj, de nem attól ,,zsidó, b–i, cigány, migráns vagy mindez egyszerre”, mert adott esetben mást gondol, hanem azért, mert saját identitásukból fakadóan – persze tisztelet a kivételeknek – többnyire kollektíven, valóban és teljességgel mást gondolnak a világról, mint azok, akik nem osztják az általuk vallottakat. Ez gondolati másság, nem pedig az általad ránk, jobboldaliakra kenni szándékozott negatív értelmű kategóriáid őket minősítő, de rájuk és ránk is visszapattanó sajnálatos és méltatlan ténye, amely ráadásul szembeállít és nem kibékít.
Alapesetben a meghatározásaiddal az égegyadta világon semmi probléma nem lenne. A bajom annyi, hogy minősítéseiddel negatív kicsengést adsz a mondatodban felsorolt csoportoknak, amivel épp te hergelsz a más nézeteket vallók ellen.
Általánosító megbélyegzésed úgy vélem, hogy csak áldozati póz, hivatkozási és lejáratási alapod azokkal szemben /jobboldal/, akikkel te nem értesz egyet és sommás ítéleteid ránk olvasásával próbálsz meg bennünket méltatlanul diszkreditálni, noha se nácik, se fasiszták nem vagyunk és nem fogadjuk el azt a haveri köri narratívátokat sem, hogy diktatúrában élnénk.
Reaktivált politikai aktivitásod úgy vélem, hogy rossz helyen keresi a fogást a jobboldali kormányzaton és táborán. Sajátjaid között téríts a ,,szeressük egymást gyerekek” szerű álságosságoddal és ne a magyar társadalom többségi tagjai iránti lejáratásoddal akard feltenni most utólag a koronát az egykor volt szegedi, ,,furcsára” sikerült, ,,István a király rockopera” rendezőjének a fejére.

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Hopszi! Rutte pártjának külső támogatásával alakulhat meg a holland Wilders-kormány

Bognár Zsolt Frei Tamást is kiosztotta – Tomika bunkó, avagy a bunkó Tomika + mindenszo.hu kommentár