in , ,

Bréking! Az ellenzék elbukott: ez sakk-matt! A WHO engedélyezte a Sinopharmot

Az ellenzéknek annyi

Jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását – jelentették be Genfben, a szervezet székhelyén.

A WHO első alkalommal hagyta jóvá olyan oltóanyag használatát, amelyet nem nyugati gyógyszercég fejlesztett ki a koronavírus ellen. Korábban kínai vakcinát még nem engedélyezett a WHO vészhelyzeti alkalmazásra semmiféle más fertőző betegség ellen sem.

A SINOPHARM-VAKCINÁT MÁR TÖBB SZÁZMILLIÓ EMBERNEK BEADTÁK AZ UTÓBBI HETEKBEN KÍNÁBAN ÉS KÉTOLDALÚ MEGÁLLAPODÁSOK ALAPJÁN A VILÁG MÁS RÉSZEIN IS.A WHO jóváhagyása jelzés a nemzeti egészségügyi hatóságoknak az oltóanyag biztonságosságára és hatékonyságára vonatkozóan, illetve ez a lépés lehetővé teszi azt is, hogy a Sinopharm-vakcina használható legyen a védőoltások méltányos elosztására létrehozott COVAX-programban is.

 

A WHO egy tisztségviselője a pénteki bejelentés után elmondta: a kínai gyógyszercég máris jelezte, hogy kész jelentős mértékben hozzájárulni a vakcinaelosztó programhoz.

A WHO eddig a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen által előállított készítményt, illetve legutóbb a múlt héten a Moderna gyógyszergyártó oltóanyagát hagyta jóvá.

A WHO április 26-án kezdte áttekinteni a Sinopharm-vakcinával kapcsolatos legújabb adatokat. A szervezet döntése különösen összetett és időigényes volt, főként amiatt, hogy a Sinopharmot előzőleg sem az európai, sem az amerikai gyógyszerfelügyeleti hatóság nem vizsgálta.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO vezérigazgatója pénteki tájékoztatóján azt mondta: a 18 ÉV FELETTI KOROSZTÁLY SZÁMÁRA KÉT DÓZIS BEADÁSA AJÁNLOTT AZ ELÖLT VÍRUST TARTALMAZÓ SINOPHARM-OLTÓANYAGBÓL KÉT-HÁROM HÉT KÜLÖNBSÉGGEL. A WHO Stratégiai Tanácsadó Szakértő Csoportja (SAGE) a hét elején tette közzé véleményét a Sinopharm-vakcinával kapcsolatban. Közlésük szerint – a klinikai vizsgálatok harmadik fázisának adatai alapján – az oltóanyag két dózisának beadása után 78,1 százalékos hatékonyság várható, és “nagy biztonsággal” kijelenthető, hogy a vakcina védelmet nyújt a 18-59 közötti korosztálynak. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy a 60 év feletti korosztályról kevés információ van.A MOSTANI JELENTÉS AZONBAN NEM TESZ KÜLÖNBSÉGET A 18 ÉVEN FELÜLI KOROSZTÁLYOK KÖRÉBEN, VAGYIS AZ IDŐSEBBEKNEK IS ENGEDÉLYEZI.

Korábban a Sinopharm vállalat 79,3 százalékos hatékonyságot ígért.

A kínai gyártó nem tette közzé a klinikai vizsgálatok utolsó fázisának eredményeit, ezért a WHO ezeknek a – nagyrészt az Egyesült Arab Emírségekből származó – adatoknak a részletes pótlását kérte. A WHO közölte: jövő hétre várható a döntés az ugyancsak kínai Sinovac-vakcina vészhelyzeti engedélyezéséről.

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Megszólalt Tarlós István is: a fővárosban semmi érdemleges nem történt az elmúlt másfél évben

Kamu Geri magas, és nem beszél angolul. Orbán Viktor 174 cm (nem alacsony), és perfekt angol