in ,

Hahó, ellenzék, ezt olvassátok! 2021-ben is mentesülnek a négy- vagy többgyermekes édesanyák az szja alól

Novák Katalin vasárnapi közleményében jelentette be, hogy idén is élhetnek a négy- vagy többgyermekes édesanyák a személyi jövedelemadó (szja) alóli mentességgel

Novák Katalin vasárnapi közleményében jelentette be, hogy idén is élhetnek a négy- vagy többgyermekes édesanyák a személyi jövedelemadó (szja) alóli mentességgel; a kedvezmény a vér szerinti és az örökbefogadott, illetve a már felnőtt gyermekek után is jár.

A miniszteri közleményben kifejtették: a négy- vagy többgyermekes édesanyák életük végéig mentesülnek személyi jövedelemadójuk fizetése alól, amely a keresőtevékenységből származó jövedelmük után jár. Már mintegy negyvenhatezer édesanya élhetett 2020. január elseje óta a tizenöt százalékos szja-mentességgel, amely közel tizenhatmilliárd forinttal többet hagyott ezeknél a családoknál – írták, rámutatva arra, hogy egy négy- vagy többgyermekes családnál csak ezzel az adómentességgel átlagosan havi harminchatezer forinttal több marad. Felhívták a figyelmet, hogy a mentesség nem zárja ki a családi kedvezmény igénybevételét. Az anya vagy a saját munkavállalói társadalombiztosítás járulékából, vagy az apával közösen érvényesítheti a gyermekek után járó családi kedvezményt.

A jogosultság annak a hónapnak az első napján nyílik meg, amelyben az édesanya először minősül négy vagy több gyermeket nevelő anyának. A jogosult a kedvezményt összeghatár nélkül veheti igénybe a minden jogosultsági hónapban megszerzett, a kedvezmény alapját képező jövedelmére. A kedvezmény igénybe vehető már év közben az adóelőleg megállapítása során vagy az adóbevallás benyújtásakor. Az adókedvezménynek az adóelőlegből való igénybevételét a munkáltató felé kell jelezniük az arra jogosult édesanyáknak – olvasható a közleményben.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Gulyás Gergely: nagy összegben ne fogadjon, hogy a Fidesz jövő ilyenkor is a Néppárt tagja lesz

Folytatódik az emberek vakítása – A bolgár markotányos lehet a befutó a baloldalon – Videó