in ,

Gulyás Gergely: nagy összegben ne fogadjon, hogy a Fidesz jövő ilyenkor is a Néppárt tagja lesz

Ha Weber nem árul el minket a Sargentini-jelentés szavazásakor, akkor ma nagy valószínűséggel ő az Európai Bizottság elnöke.

„Nem mi hagyjuk el a Néppártot, hanem a Néppárt minket – ezt nyilatkozta Orbán Viktor a Welt am Sonntagnak. Manfred Weber – aki a miniszterelnök szerint a 2019-es EP-választás előtt megsértette a magyar embereket, mert visszautasította a Fidesz felajánlott támogatását, „másodosztályúnak” tekintve azt – a válaszcikkében több mint kérdésesnek nevezte, hogy a Fidesz a Néppárttal küzdheti-e végig a 2020-as éveket. Weber szerint Orbán Viktor rombolja Európa egységét, Orbán politikája tévút – a néppárti bajor frakcióvezető a Fideszt az AfD-vel, Wildersszel és más radikális, szélsőséges pártokkal egy sorban említette. A miniszterelnök válaszul a Szamizdat Nro. 5 című írásában tegnap mindezt visszautasította, kijelentve: Weber csatlakozott a baloldali elitklubhoz. Milyen téteket tenne rá, hogy a Fidesz 2021 szilveszterén is a Néppárthoz tartozik még? 

Manfred Weber még nem tette túl magát azon a csalódásom, hogyha nem árul el minket a Sargentini-jelentés szavazásakor, akkor ma nagy valószínűséggel ő az Európai Bizottság elnöke. Sajátos, hogy nem mi érzünk haragot iránta, hanem fordítva. A Néppárt számára a Fidesz, mint a pártcsalád legsikeresebb tagja a jövőt jelenthetné, de a jövőről le is lehet mondani. Úgyhogy, nagy összegben ne fogadjon.

Angela Merkel távozása után Orbán Viktor lesz a legnagyobb tapasztalattal rendelkező miniszterelnök – ezt nyilatkozta Novák Katalin. A miniszterelnök „zseniálisnak” nevezte Merkel kompromisszumos javaslatát, ami miatt az EU-csúcson végül elállt a vétótól. Merkel távozása milyen változást jelent a magyar-német kapcsolatokban? És kinek drukkolnak, Laschetnek, Merznek vagy Södernek, hogy Németország új kancellárja legyen? 

Merkel kancellár mindig nyitott volt a korrekt megállapodásra és a két ország közötti nézetkülönbségeken felülemelkedve barátsággal tekintett Magyarországra. Aligha kívánhatunk magunknak mást, minthogy bárki legyen is Merkel utódja, a magyar-német kapcsolatok neki se jelentsenek kevesebbet, mint a hivatalából 16 év után jövőre távozó kancellárnak. Ez politikai újévi kívánságunk is lehet.”

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Maki-Zay elbukott – Visszavonta a földadóról szóló rendeleteit

Hahó, ellenzék, ezt olvassátok! 2021-ben is mentesülnek a négy- vagy többgyermekes édesanyák az szja alól