in

Alig lett miniszterelnök-jelölt, máris gyanúba keverték…

Botka László és a Szeviép-ügy

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott szombaton, Szegeden. A kormánypárti képviselő szerint az emberek válaszokat várnak a szocialista vezetésű városvezetéstől, hogy hova vándoroltak a Szeviép-ügyben eltűnt milliárdok.

 

Hollik a sajtótájékoztatón elmondta, Botka László és az MSZP vezetése valószínűleg tudhatja, hova tűnt az a 11 milliárd forint (amellyel a Szeviép tartozik az alvállalkozóinak); és ebből mennyi ment a szocik pártkasszájába, mackójába.


forrás: alfahir.hu

 

A képviselő a Szeviép egykori székháza előtt tartott beszédében azt is elmondta: ebben az épületben (melyet a szocialista politikus, Botka adott át) működött az „MSZP pénzmosó cége”, melyet a szocialista vezetők uniós támogatásokkal és megrendelésekkel tömtek ki.

A Szeviép volt vezetői „ma gyanúsítottak ebben a korrupciós ügyben” – tette hozzá Hollik.

 

A Szeviép-botrány több száz kis- és közepes vállalkozást tett tönkre, vitt csődbe. Sőt, a jelek szerint szoci pártkasszával összekötött cég a 2010 előtti időszakban tízmilliós nagyságrendben „talicskázta ki” a pénzt.

 

„A Botka-botrány korrupciós gépezete” hasonlóan működött, mint „az ellopott metrópénzek” esetében. A metróbotrányban az MSZP-SZDSZ-es fővárosi vezetés közreműködésével „166 milliárd forintot loptak el a fővárosiaktól”. Szegeden pedig Botka László városvezetése alatt 11 milliárd forint kárt okoztak a helybélieknek és a ki nem fizetett alvállalkozóknak – folytatta a képviselő.

Szóval nehéz azt elképzelni, hogy Botka László erről mit sem tudott volna, a botrány egyértelműen az ő irányítása alatt zajlott.

Hollik István szerint fontos tisztázni, hogy az ügyben mi a szerepe Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselőnek, akinek közös cége volt a Szeviép egyik vezetőjével.


 

Haág Zalán, a KDNP szegedi frakcióvezetője újságírói kérdésre kifejtette, valótlan az az állítás, hogy a szegedi önkormányzatnak nem volt semmilyen szerződéses kapcsolata a Szeviéppel. A vállalkozás – konzorciumi tagként – több helyi beruházás kivitelezőjeként dolgozott, és városi tulajdonú cégekkel is üzleti kapcsolatban állt.

 

forrás: 888.hu

Soros 246 millió dollárt adott a „Nők nélküli nőnapot” hirdető szervezeteknek

Balhé Hollandiában és Törökországban