in ,

Balhé Hollandiában és Törökországban

„Allah Akhbar”-oznak a törökök

Egy török tiltakozó vasárnap Isztambulban felmászott a holland főkonzulátus épületének tetejére, letépte a holland lobogót, és egy török zászlót tűzött a helyére.

A felvételeken jól látható, amint egy férfi az épület tetején állva azt kiabálja, hogy Allah Akbar (Allah a leghatalmasabb). A konzulátus előtt török zászlókat lengető férfiak kis csoportja eközben hangosan szidta a liberális Hollandiát, egyebek között azt kiabálva, hogy  „rasszista Hollandia.”

Érdekes módon a rendfenntartó erők nem avatkoztak közbe, meg sem próbálták megakadályozni a férfit, hogy a szomszédos házakról átmásszon a konzulátusra. A Dogan hírügynökség beszámolója szerint csupán fél órával az incidens után, délután egy óra körül a török zászlót visszacserélték az eredeti holland lobogóra.
Ismert, a két NATO-szövetséges ország, Törökország és Hollandia között amiatt robbant ki diplomáciai konfliktus, hogy a holland kormány nem engedélyezte, hogy a korábban szankciókkal fenyegetőző török külügyminiszter repülőgépe leszálljon az országban, majd a török családügyi minisztert is visszafordították Németországba szombaton – emlékeztet az MTI.

forrás: 888.hu

Alig lett miniszterelnök-jelölt, máris gyanúba keverték…

Sajtótörténelem: Az Echo Tv -ben Kovács Andrea becsicskította a Momentumot