in ,

Fő a következetesség! Agyhalál: Kamu Geri mégsem vétózza meg a budapesti atlétikai világbajnokságot

Nem vétózza meg Budapest a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését – jelentette be Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A főpolgármester hétfőn metróval érkezett a Kossuth Lajos térre, majd Barabás Richárddal, a Párbeszéd szóvivőjével együtt mentek az Innovációs és Technológiai Minisztériumba, amit élőben közvetítettek a Facebookon. Karácsony szerint 2015 óta ugyanazt a szerződést írja alá a minisztérium és a Főváros, így történt most is. „Az évet írták át benne. Illetve az összeg azóta csökkent, most már csak 12 milliárd forint” – mondta Karácsony a videóban, majd kifejtette: nem érti, hogy miért kellett nyomást gyakorolni a minisztériumra, hogy ezt a pénzt kifizessék.

„Az állam tulajdonképpen egy fillért nem tesz bele abba, hogy Magyarország legnagyobb közlekedési rendszere működjön nap mint nap” – mondta a főpolgármester.

Emellett

Karácsony Gergely a vétó visszavonását győzelemként értékelte, mert – mint mondta – azt a két feltételt, melyet támasztott a kormány teljesítette:

megkapta a kormány egészségügy fejlesztésekre tett ígéretet, és nem történt meg a Fudan Egyetemet működtető alapítvány részére a vagyonátruházás.

Mint fogalmazott: „Én pontosan tudom, hogy a kormány valójában már rég elengedte ezt a Fudan-történetet. Azért engedte el, mert a kínaiak elengedték, mert úgy vannak vele, hogy ez nekik nem ér ennyit”

A Fővárosi Önkormányzatnak törvényben előírt elsődleges feladata a tömegközlekedés biztosítása Budapesten.

Ha a Főváros még ezt sem tudja megoldani, akkor a főpolgármester tényleg alkalmatlan!” – fogalmaztak az ITM egy korábbi közleményben. „A könnyen rendezhető kérdés felhabosítása átlátszó, ezért kudarca ítélt próbálkozás arra, hogy a Városháza eladása körüli botrányról másra tereljék a figyelmet” – tették hozzá.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Volner János: a Jobbikot egy rákos daganatnak látom a magyar politikában

Kocsis Máté ismét megszólalt: persze bármelyik budapestivel könnyedén megeshet, hogy beleprovokálják egy jutalékos beszélgetésbe