in , ,

Felfüggesztett börtönt kapott Fegyőr – Kevesebbért Novák Katalin lemondott – Fegyőr lemond? Felszólítjuk Fekete-Győr Andrást

Felszólítjuk Fekete-Győr Andrást

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság Fekete-Győr Andrást.

A Momentum politikusa szerint ő csak a véleménynyilvánítás szabadságával élt, amikor részt vett a tüntetésen.

Az ügyészség a 2018. decemberi demonstráción eldobott füstgránát, valamint az azt követő lökdösődés miatt emelt vádat Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ellen. 2023 májusában az elsőfokú ítéletben felmentették mindkettejüket a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól, de az ügyészség fellebbezett, így most másodfokon született döntés az ügyben.

A két ellenzéki politikus ellen a 2018 december 12-i, és 13-i, a túlóratörvény elleni, Kossuth téri tüntetések miatt emeltek a vádat, miután pirotechnikai eszközöket és egyéb tárgyakat dobáltak a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé, sőt, Szarvas Koppány Bendegúz dulakodott is a rendőrökkel. Az eljárás során a két politikus nem tagadta, hogy dobáltak a tüntetésen, de azt már vitatták, hogy füstgránátokat hajítottak volna a rendőrök felé, és hogy akadályozták volna a munkájukat.

Hétfőn reggel újra bíróság elé kellett állnia a Momentum két képviselőjének, Szarvas Koppány Bendegúznak, valamint Fekete-Győr Andrásnak – írja az Index.

Az ügyészség képviselője kérte, hogy Szarvas Koppány Bendegúzt és Fekete-Győr Andrást is mondja ki bűnösnek a törvényszék csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, és ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre. A védők beszéde után ismét az utolsó szó jogán szólalhatott fel a két vádlott, elsőként Szarvas Koppány Bendegúz mondta el, hogy nem ártott senkinek, és ilyen a szándékában sem állt.

Fekete-Győr András csatlakozott az elmondottakhoz, valamint hozzátette, hogy ő csak a véleménynyilvánítás szabadságával élt, amikor részt vett a tüntetésen.

Lévárdi Ferenc bíró ismertette a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletét, amivel megváltoztatták az elsőfokú bíróság határozatát, e szerint

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bűnös mind a két vádlott.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a tanács.

Szarvas Koppány Bendegúz esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához

Szarvas Koppány Bendegúz szintén gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

MINDENSZO.HU KÖZLEMÉNY: EZENNEL FELSZÓLÍTJUK FEKETE-GYŐR ANDRÁST, HOGY TŰNJÖN EL A KÖZÉLETBŐL!!!!

 

 
 

 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

Ezeket mikor büntetik meg? Ezt meddig hagyják a hatóságok??? „Kurvák cseréje” – így minősítette a Klubrádió a köztársasági elnök lemondását

Ferencz Orsolya: a Klubrádió nőgyülölő cikke miatt Arató Andrásnak vissza kellene vonulnia a közéletből