in ,

Ezek rajtunk kísérleteznek!!! Kamu Geri helyettese: „Ez egy kísérletező városvezetés, amely tisztában van azzal, hogy nincs a zsebében a bölcsek köve”

A részvételi költségvetés egy új politikai intézmény, kultúra, amely elmélyíti a demokráciát

A részvételi költségvetés egy új politikai intézmény, kultúra, amely elmélyíti a demokráciát – hangoztatta a főpolgármester Budapest részvételi költségvetésének első online tanácsülésén szombaton.

Karácsony Gergely megnyitójában elmondta: a részvételi költségvetés fontos kísérlet, amelyben az állampolgárok közvetlenül elmondhatják véleményüket, a lehető legszélesebb körben megvitathatják a közösséget érintő ügyeket. Itt nem mások döntenek a budapestiek helyett, maguk a budapestiek hozhatnak megfelelő információk alapján érdemi döntéseket – mutatott rá. Szerencsésebb országokban ez az intézmény már működik, és ez az út itt is járható – fűzte hozzá.

A részvételi költségvetés elkészítése sok időt, energiát igényel, ezért köszönet mindazoknak, akik erre áldozzák szabadidejüket. A demokrácia folyamatos tanulás, amelynek része egymás megismerése is – fogalmazott Karácsony Gergely.

 

 

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes az online tanácsülésen szintén azt emelte ki, hogy

az új politikai kultúra szempontjából fontos a részvételi költségvetés, amely segít áthidalni a politika és városlakók közti távolságot. Ez egy kísérletező városvezetés, amely tisztában van azzal, hogy nincs a zsebében a bölcsek köve

– mondta a főpolgármester-helyettes.

Jelezte: kifejezetten fejlesztésre, nem működésre vonatkozó ötleteket vártak. A több száz javaslatból mintegy másfélszázat bocsátanak majd szavazásra három kategóriában: az egyik zöld, a másik szociáis és képzési területre, a harmadik pedig az egész fővárosra vagy legalább három kerületre vonatkozó ötleteket tartalmazza. Az első két kategóriában az egyes javaslatokra legfeljebb 50 millió forint költhető, e két kategória keretösszege 250-250 millió forint – ismertette a politikus.

Kitért arra is: a részvételi költségvetés előkészítése során nem volt különbség ellenzéki és kormánypárti kerületek között, mind egyformán jól együtt tudtak működni.

Forrás: MTI és vadhajtasok.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ettől padlót fog az ellenzék: a lakosság többsége elégedett a kormány járványkezelésével

Hoppá! A Gyurcsány-féle (moslék) lista helyett sokan inkább a Kutyapártot választanák – Videó