in ,

Ettől padlót fog az ellenzék: a lakosság többsége elégedett a kormány járványkezelésével

Az országos, reprezentatív kutatás eredményéből kiderül, hogy változatlanul magas a kormányfővel szimpatizálók aránya

Az országos, reprezentatív kutatás eredményéből kiderül, hogy változatlanul magas a kormányfővel szimpatizálók aránya, 80 százalékuk oltáspárti, hiába is állítja Kunhalmi Ágnes a baloldali intézetekkel együtt ennek az ellenkezőjét.

 

A magyarok több mint fele nem ért egyet a baloldali politikusok véleményével, miszerint a magyar hatóságok után az Európai Unió engedélyét is meg kellett volna várni a kínai és orosz vakcinák felhasználásáig

– írta pénteki számában a Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet országos, reprezentatív kutatásának eredményeit ismertetve.

A felmérés szerint – amelyet az intézet a lap megrendelésére készített – tovább emelkedett az oltási hajlandóság, így már a felnőtt népesség háromnegyede oltáspárti.

A már beoltottakkal együtt összesen hatmillióan tervezik beadatni maguknak a vakcinát.

A kormányfővel szemben kritikus emberek oltási kedve is emelkedett a múlt héthez képest, de továbbra is alacsonyabb, mint az országos átlag (66 százalék).

A kormányfővel szimpatizálók változatlanul nagy hányada, 80 százaléka oltáspárti.

A megkérdezettek 53 százaléka úgy vélte, hogy a magyar hatóságok engedélyezése után a kínai és orosz vakcinákkal is oltani kell. Mindössze a felnőtt népesség harmada (33 százalék) gondolta úgy, hogy meg kellett volna várni az Európai Unió engedélyét. Ebben a kérdésben még a kormányfővel szemben kritikusok harmada (35 százalék) is a kormány oltáspárti álláspontjával ért egyet.

A kutatásban részt vevők

13 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ha a baloldal lenne kormányon, jobban kezelték volna a koronavírus-járványt, mint a jelenlegi kormány.

Még a kormányfővel szemben kritikus, potenciális baloldali szavazóknak is csupán a 27, az ismeretlen pártpreferenciájú szavazóknak pedig mindössze az öt százaléka gondolja a baloldalról, hogy jobban kezelték volna a koronavírus-krízist – áll a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített felmérésében.

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bősz Anettet utálták a diákjai – Ezeket mondták róla

Ezek rajtunk kísérleteznek!!! Kamu Geri helyettese: “Ez egy kísérletező városvezetés, amely tisztában van azzal, hogy nincs a zsebében a bölcsek köve”