in

Ez sem stadion rovatunk – Új városnegyed születik a WestEnd mellett

A Gránit Pólus mintegy 400 ezer négyzetméteres fejlesztése a főváros – és egyben az ország – egyik legértékesebb telkén jön létre.

A Gránit Pólus mintegy 400 ezer négyzetméteres fejlesztése a főváros – és egyben az ország – egyik legértékesebb telkén jön létre.

 

Budapest egyik legértékesebb és legfrekventáltabb területén tervez fejlesztést a közelmúltban magyar tulajdonba került Gránit Pólus: 320-450 ezer négyzetméternyi új városnegyedet álmodott meg a WestEnd City Center szomszédságában található 94 ezer négyzetméteres telekre.

Ez nem a Ferdinánd hídnál, a vágányoktól jobbra meghúzódó terület, ahová a kormányzati negyedet tervezték, hanem azzal szemben található. A telek régóta a Gránit Pólus tulajdonában áll, akik korábban a WestEndet bővítették volna erre, de ez az ingatlanpiaci válság miatt csak terv maradt.

Látványterv (Gránit Pólus)

A helyette most létrejövő új nyugati városközpont „smart city” koncepció alapján készül, s a következő évekre tervezett legnagyobb volumenű magán ingatlanfejlesztés a régióban. Benne irodák, kereskedelmi egységek, lakások és szálloda épülnek. A fejlesztés egy közel 2 hektáros parkot is magában foglal, ahol a szolgáltatások, a vendéglátás és a szórakoztatás kiemelt szerepet kapnak. Az új városnegyed várhatóan új turisztikai látványosságot és célpontot is jelent a fővárosnak. A tervek szerint akár már 2018 utolsó negyedévében sor kerülhet az alapkőletételre.

 

Kivásárolták a kanadai tulajdonost
A Gránit Pólus csoport magyar tulajdonba került, miután Demján Sándor kivásárolta Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát – derül ki a cég múlt heti közleményéből. Az új tulajdonosi struktúrában Demján Sándor és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor kisebbségi tulajdonosként jegyzi a vállalatcsoportot. A tranzakcióval a cégstruktúra egyszerűbb lett, a döntéshozatali folyamatok felgyorsulnak, így minden akadály elhárult további nagyszabású fejlesztések elől. A tranzakció értékét nem közölték.

A Gránit Pólus több mint egymillió négyzetméternyi ingatlant üzemeltet Közép-Kelet-Európában. Az üzemeltetett egységekben évente 110 millió látogató fordul meg, a cég vagyona több mint egymilliárd euró.

Az érintett pénzintézetek múlt jelentették be, hogy a Gránit Pólus 335 millió eurós szindikált hitelmegállapodást írt alá az Erste Group, az UniCredit Group és a K&H Bank konzorciumával meglévő hiteleinek refinanszírozása és a West End City Center capex (tőkeberuházási) hitelkeretének biztosítása érdekében.

 

(magyarepitok.hu)

Bayer Zsolt a Soros tervről – Hullarablók, maffiózók

Alakul az unióban a Magyarország melletti koalíció